Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Projecció interactiva i en pantalla gran de la sèrie ‘Els convidats’ als Cinemes Girona

Sala de premsa


El passi, d’accés lliure, tindrà lloc aquest dijous 26 d'abril a les 22h

Projecció interactiva i en pantalla gran de la sèrie ‘Els convidats’ als Cinemes Girona

Aquest dijous 26 d’abril els Cinemes Girona de Barcelona projectaran a les 22h la versió en llargmetratge d'‘Els convidats’, la primera sèrie de ficció participativa rodada a Catalunya, nominada fa només uns dies als premis Laus per la seva pàgina web: www.elsconvidatslaserie.com. Emesa per televisió i internet a través de DO, la plataforma de nous creadors de l’XTVL, ara es podrà veure al cinema durant una sessió inusual on els assistents combinaran el visionat de la història en pantalla gran amb el seguiment de la trama a les xarxes socials (Facebook i Twitter), que els proporcionaran pistes visuals per avançar en la seva comprensió.

‘Els convidats’ és una coproducció de l’XTVL i Atzucac Films interpretada per Nacho Loriente (‘La Mari’, ‘Pelotas’) i Alba Yáñez (premi Butaca 2010 per la seva actuació a l’obra teatral ‘Bob’ i la sèrie ‘Tan sols’). La sèrie narra en clau d’humor les aventures d’en Cristian (Nacho Loriente) i la Marina (Alba Yáñez), una parella que ha de passar una nit en un hotel terrorífic, el Mustang II, per aconseguir una herència milionària.

La primera projecció interactiva de Catalunya
La sèrie aposta per una nova forma de consum audiovisual, que permet la màxima implicació de l’espectador integrant diferents plataformes. Així, els seguidors de l’emissió televisiva d’’Els convidats’ han pogut viure l’experiència de ser un convidat més al Mustang II registrant-se al web de la sèrie i seguint les pistes facilitades a Twitter i Facebook.

El passi als Cinemes Girona també reproduirà aquesta interactivitat. Després d’una presentació de la sèrie a càrrec del personatge protagonista, en Cristian, començarà la projecció amb els espectadors ja connectats a Twitter i Facebook. A través d’aquestes xarxes socials (amb el hashtag #elsconvidats), el públic rebrà pistes visuals que l’ajudarà a comprendre l’argument. Paral·lelament, alguns personatges de la sèrie tuitejaran i dialogaran amb els espectadors.

Entre públic assistent es sortejarà un sopar al restaurant Semproniana de Barcelona.

Nominada als premis Laus
El web de la sèrie, dissenyat i desenvolupat entre el departament d’Interactius de la XAL, Atzucac Films, Joana Santamans i SkyRocket, opta a l’Or o la Plata en l’edició d’enguany dels prestigiosos premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, que es lliuraran el 5 de juliol.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa