Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 10 de juliol de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els ritmes ibèrics impossibles de Coetus, a ‘Concerts privats’

Sala de premsa


El 3 de maig se celebrarà aquesta gran batucada, en un ambient íntim i personal

Els ritmes ibèrics impossibles de Coetus, a ‘Concerts privats’

Després d’una temporada apostant per estils imbuïts de mestissatges contemporanis i externs, ‘Concerts privats’ torna la mirada cap a sonoritats més pròximes i curiosament més desconegudes. Un canvi de terç que ha trobat en l’orquestra de percussió Coetus el millor exponent d’aquest afany per recuperar ritmes i melodies d’arrel ibèrica.


Per això, s’ha convocat la banda a oferir un concert privat el dijous 3 de maig, a les 20.30h en un lloc secret de les rodalies de Barcelona. En directe i sense intermediaris, els 20 integrants de Coetus tocaran davant d’una vintena de fans, un cara a cara insòlit en termes musicals però coherent amb la filosofia de l’esdeveniment, que busca crear ambients íntims i càlids en les actuacions que organitza. Els ritmes dels tambors, les panderetes, les castanyoles i d’altres instruments tradicionals seran els protagonistes d’aquesta gran bacanal sonora.

El concert serà una bona ocasió per descobrir temes del darrer disc de Coetus, ‘Entre tierras’, on han col·laborat músics de la talla de Sílvia Pérez Cruz. 

Concerts íntims en espais poc habituals
‘Concerts privats’ organitza cada mes concerts en parcs, bars, locals d’assaig... en espais molt poc habituals, amb freqüència escollits pels mateixos músics. El lloc de l’actuació és un secret que alimenta la curiositat dels fans, als quals es convida a participar en un concurs a Facebook per guanyar la possibilitat d’assistir a l’actuació.  
A la quinzena d’afortunats que reuneix de mitjana cada esdeveniment se’ls demana que portin algun detall per completar la vetllada, des de menjar a unes espelmes. L’objectiu, en última instància, és crear experiències compartides entre l’artista i el fan, que s’allunyi de la clàssica fórmula d’escenari + tècnic + grup + espectadors.

Més de 50 actuacions a www.concertsprivats.com
‘Concerts privats’ ha convertit el seu web www.concertsprivats.com en un espai on recuperar els vídeos dels concerts organitzats i accedir, a través de continguts extra (fotos, entrevistes, etcètera) a aspectes menys coneguts dels artistes. A data d’avui, a través d’aquest web és possible veure i escoltar més de 50 grups catalans.
Els usuaris poden, a més,  crear-se playlists amb les seves cançons preferides.  

JOAN COLOMO, PAUL FUSTER, STANDSTILL, REFREE, ANNA ROIG, MAIKA MAKOVSKY, ELS AMICS DE LES ARTS, EL PETIT DE CAL ERIL, LOVE OF LESBIAN I MARIA RODÉS són alguns dels grups amb ‘Concert privat’ en aquest web.

El projecte avança dia rere dia al compàs de la revitalització que viu la música catalana, un procés que s’està duent a terme sense complexos, amb influències diverses i amb una qualitat excel·lent.  

Concerts Oberts
La voluntat de ‘Concerts privats’ d’aconseguir una major projecció per als nous talents de la música catalana no es restringeix a grups amb certa popularitat sinó que també es vol estendre als desconeguts per al gran públic. Per això ha posat en marxa ‘Concerts Oberts’, un concurs obert a músics i bandes que vulguin ser protagonistes d’un ‘Concert privat’. Els grups participants han d’enviar un vídeo d’alguna actuació seva en directe i seran els seguidors de ‘Concerts privats’ els qui decidiran quin d’ells mereix ser filmat. 

‘Concerts privats’ és una coproducció de la Xarxa de Televisions Locals i Minifilms tv

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa