Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘La caixa màgica’ arriba a les teles locals amb tota mena de jocs de màgia per a la mainada

Sala de premsa


Un programa presentat per un jove mac revelació, el McTxema

‘La caixa màgica’ arriba a les teles locals amb tota mena de jocs de màgia per a la mainada

Cada tarda a les set, de dilluns a divendres, els més petits tenen una cita amb ‘La caixa màgica’, un nou programa de les teles locals que vol iniciar la mainada en l’il·lusionisme a través de senzills jocs de màgia.

De la mà del McTxema, els nens i les nenes poden aprendre tota mena de jocs per deixar bocabadats els seus amics i familiars. Desaparicions, endevinació, jocs de poder mental... tot és possible amb un mestre com el McTxema, que amb només 23 anys, ha actuat a diferents ciutats del món i ha guanyat diversos premis, el primer quan només tenia 13 anys. Fer desaparèixer un llapis, recompondre un cor trencat o canviar el color de l’aigua són només alguns dels jocs que esperen ser descoberts a ‘La caixa màgica’, un programa coproduït per l’XTVL i Fullaraca Produccions.


La web del programa acull tots els vídeos i un premi molt especial

‘La caixa màgica’ també es pot veure per internet a la web www.petitaxarxa.cat/lacaixamagica, on es poden visionar els capítols sencers del programa o bé seleccionar els vídeos de jocs de màgia concrets. A més, tots els infants que facin arribar a la web un vídeo d’algun joc de màgia podran participar en un concurs per guanyar un taller de màgia impartit pel McTxema per a ell i els seus companys de classe.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa