Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Animal Party’ reflexiona sobre l’animalitat de l’ésser humà prescindint de la paraula

Sala de premsa


La música n’és una peça clau, amb una banda sonora on han participat destacats artistes i segells de l’escena electrònica

‘Animal Party’ reflexiona sobre l’animalitat de l’ésser humà prescindint de la paraula

L’XTVL estrena aquest diumenge 13 de maig ‘Animal Party’, una sèrie de 13 capítols coproduïda amb Key Project que reflexiona sobre l'animalitat de l'ésser humà, considerant-la una condició inherent a la naturalesa de l'individu.

El projecte arrenca d’una idea prèvia: la societat s’ha conjurat per combatre l’animalitat humana, que associa amb conductes vergonyants i contràries a l’evolució. Per això ha educat l’individu en la repressió dels seus instints, un mecanisme que els pot desactivar però en cap cas eliminar.

Amb un to marcadament transgressor, ‘Animal Party’ allibera 12 personatges de la rigidesa social que empresona la seva animalitat i els col·loca en situacions que delaten la bèstia que porten dins.

El porc, el xai, el cargol o el conill són alguns dels rols que representen els protagonistes de la sèrie. D’una manera o d’una altra, tots ells conflueixen inexorablement a ‘Animal Party’, el punt de trobada involuntari on s'enorgulleixen de ser qui són.

La música té un paper central en una narrativa purament visual
La sèrie opta per una narrativa no verbal, prescindint de subtítols o doblatges, a favor d’un únic llenguatge: el musical. Cada episodi s’orienta i es construeix sobre un eix musical diferent. Diversos artistes i segells destacats de l’escena de la música electrònica (Drugstore, Exium, Reeko, Logical Disorder, Marian Baker, Maxim, 321 PFM, PoleGroup) han cedit o han creat expressament algunes de les peces que apareixen a la sèrie.

‘Animal Party’ s’estrenarà aquest diumenge 13 de maig en el marc de la nova temporada de DO.

La segona sèrie de Key Project per a DO
La productora Key Project, autora d’'Animal Party’, ja va participar el 2010 a DO amb la sèrie Rest, dedicada al món dels somnis.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa