Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Corall’ exposa 13 històries de superació personal en forma de conte audiovisual

Sala de premsa


Aquests relats són la base d'un conte audiovisual modern, intensament líric, signat pel poeta Martí Noy

‘Corall’ exposa 13 històries de superació personal en forma de conte audiovisual

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest diumenge 13 de maig una sèrie protagonitzada per 13 ciutadans anònims que han reconduït les seves vides després d’un fet decisiu. Testimonis sovint commovedors que exemplifiquen la força de la superació i que demostren que l’ésser humà és increïble. Aquests relats són la base d’un conte audiovisual modern, intensament líric, amb un guió signat pel poeta Martí Noy, que combina realitat i ficció.Amb una crida a través de les xarxes socials, ‘Corall’ ha reunit una trentena d’històries, de les quals n'ha seleccionat 13. L’equip de la sèrie ha volgut implicar els testimonis en la construcció de cadascun dels relats perquè s’hi puguin sentir el màxim d’identificats. De fet, han passat a ser els actors de la seva pròpia història, que ha rebut un tractament sensible i respectuós amb la intimitat.

Totes les històriesn recollides pel projecte, tant si han estat o no seleccionades per la sèrie, formen part d’un mapa d’emocions que es pot consultar a la web de ‘Corall’.

Testimonis de superació personal
Entre els testimonis que recollirà la sèrie hi ha el de Jan Millastre, un home que als 19 anys va patir cremades al 90% del cos arran d’una explosió de gas i que, durant el procés de recuperació, va viure un punt d’inflexió que va li va permetre recomençar una nova vida.

I també el de Paula Rey, una dona a qui als 16 anys van diagnosticar la síndrome de Rokitansky, una malaltia per la qual no tenia vagina i que li impedia quedar-se embarassada. Però va acceptar la situació i amb l’ajut del seu entorn va perseverar fins a construir-se una vagina a través d’exercicis de dilatació.  Juntament amb unes companyes ha fundat una associació que ajuda les dones afectades per aquesta malaltia.

 

O el de Jordi Castro, un home que va aconseguir deixar enrere la seva addicció a l’heroïna gràcies a la meditació i al ioga, dues disciplines que va descobrir al Brasil. Allà, a més, va conèixer una persona que va obrir-li el camí cap a un canvi de vida. La necessitat de recuperar la sensibilitat el va dur, amb força de voluntat i sacrifici, a començar de nou.

Estrena
‘Corall’ constarà de 13 capítols i s’estrenarà aquest diumenge 13 de maig en el marc de DO, la franja de nous formats de la Xarxa de Televisions Locals.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa