Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La sèrie ’13 maneres de quedar-se sol’ explora els motius que ens empenyen a una separació

Sala de premsa


S’estrena aquest diumenge 13 de maig a DO, la franja de nous formats de l’XTVL

La sèrie ’13 maneres de quedar-se sol’ explora els motius que ens empenyen a una separació

Hi ha moltes maneres de quedar-se sol. Tots n'hem experimentat alguna i creiem conèixer quins conflictes han provocat aquest canvi.

La sèrie ‘13 maneres de quedar-se sol’ vol aclarir els motius que ens empenyen a aquesta experiència i reflectir la manera com aquestes separacions fan que ens coneguem millor. El projecte, de 13 capítols, no arrenca d’un guió sinó que pren com a punt de partida una intenció i uns personatges, i en funció d’això va creant les històries. En aquest sentit, s’està donant tanta importància al procés com al resultat final.

Cada capítol planteja una separació (familiar, sentimental...) representada per una parella de personatges. Les històries que els espectadors veuran en pantalla van definint-se durant els assajos amb 30 parelles d’actors, que inspiren la seva actuació en una situació concreta però amb molta llibertat per implicar-s’hi emotivament. S’obre un gran marge, per tant, a la improvisació.

El resultat és un relat atemporal, a mig camí entre la improvisació, la realitat i la ficció, que recull les pors, els anhels no expressats i les diferents percepcions de la realitat que ens duen a separar-nos de les persones que estimem.

La sèrie es completa amb la veu d’experts de diferents àmbits que reflexionen sobre aspectes lligats a la decisió de separar-se. L’educació, la individualitat, la necessitat de control...seran subjectes a l’anàlisi de reconeguts professionals, com la metgessa, teòloga i monja Teresa Forcadas o el facilitador de grups i expert en resolució de conflictes José Luis Orihuela.

‘13 maneres de quedar-se sol’ és una coproducció de l’XTVL i Tumateix Produccions, dirigida per Pau Ortiz.

Tumateix Produccions també és autora de la sèrie de DO ‘Tu mateix’, que va ser seleccionada el 2011 a l’INPUT i al MINIPUT, les mostres internacional i nacional, respectivament, de televisió de qualitat i nous formats.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa