Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Marhaba’ recull l’experiència d’un jove conflictiu en un viatge solidari pel Marroc

Sala de premsa


La sèrie es presentarà el 15 de maig a la llibreria +bernat de Barcelona

‘Marhaba’ recull l’experiència d’un jove conflictiu en un viatge solidari pel Marroc

L’actor Alain Hernández ('Pop Ràpid', 'Salvados) és el protagonista de ‘Marhaba’, una nova sèrie de l’XTVL i Boala Films que en forma de fals documental retrata en 13 capítols l’experiència d’un noi de barri que, després d’agredir una noia marroquina, és enviat pels serveis socials a treballar al sud del Marroc amb l’ONG Marhaba.

En Toni (Alain Hernández) acompanyarà l’ONG en el seu viatge preparatori d’una estada turística per donar a conèixer la manera de viure dels petits pobles del desert. El protagonista alternarà la seva immersió en la cultura marroquina amb el contacte per videoconferència amb els seus amics i familiars, que constantment li recorden les conseqüències del mal comès.
 
La sèrie, rodada entre el Marroc i Barcelona amb el suport de Marhaba, també mostra la tasca solidària que aquesta entitat desenvolupa al país africà fomentant la convivència dels turistes amb la població autòctona.
 
Protagonitzada per Alain Hernández, cara visible de programes a TV3 i la Sexta
Un actor que ha aconseguit ressò mediàtic arran de la seva participació a la sèrie de TV3 'Pop Ràpid', en antena actualment, i de diverses aparicions al programa 'Salvados' de la Sexta.

Alain Hernández ha participat en altres projectes de l’XTVL, entre els quals el programa ‘Inventari’, coproduït amb Atzucac Films, i les sèries 'Intendències' i 'Green Power', de Cassette Films.
 
‘Marhaba’ s’estrenarà aquest diumenge 13 de maig a DO, la reserva de nous creadors de l’XTVL.

 Una trilogia de diaris de viatges
‘Marhaba’ és la tercera entrega d’una col·lecció de diaris de viatge, que va encetar la sèrie ‘Ruta 66’, i a la qual ha seguit ‘(Des d’Egipte) sense tu’, emesa actualment a través de DO. ‘Ruta 66’, centrada en el viatge de dos germans per la famosa ruta nord-americana, ha obtingut diversos reconeixements. Entre ells, el 5è premi nacional del WebSeries Festival 2010 i el premi a l’Excel·lència com a sèrie de televisió dramàtica atorgat per l’Accolade Festival de San Diego.

La sèrie es presentarà el 15 de maig a la llibreria+bernat de Barcelona
Sota el títol ‘Marhaba’, una experiència de turisme solidari’, el dimarts 15 de maig a les 19.30h a la llibreria +bernat de Barcelona se celebrarà l’acte de presentació de la sèrie, amb la projecció dels dos primers capítols i un col·loqui posterior.

Presentat pel periodista Sisco Baiges, sotsdirector del programa de solidaritat ‘Tots x tots’ de COMRàdio, hi intervindran el director de la sèrie, Sergi Cervera, l’actor protagonista, Alain Hernández, i una sòcia de Marhaba, Èlia Corral.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa