Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Escenaris' dedica una edició especial als Premis Butaca

Sala de premsa


El programa, produït per Canal Terrassa TV, ha quedat finalista en la categoria del millor mitjà de difusió de teatre

'Escenaris' dedica una edició especial als Premis Butaca

Escenaris, el programa sobre les arts escèniques a Catalunya produït per Canal Terrassa TV i distribuït a través de la Xarxa de Televisions Locals, dedicarà aquesta setmana una edició especial als Premis Butaca de Cinema i Teatre de Catalunya 2008, que es van lliurar aquest dilluns a la nit a Premià de Mar. L'especial serà un resum de la gala, que tindrà com a eix la proclamació successiva dels guanyadors en cadascuna de les 24 categories previstes en aquesta edició del certamen. Entre ells, el Butaca al millor muntatge teatral per a l'obra Germanes o la distinció a Pere Arquillué i Lluïsa Castell amb el Butaca al millor actor i actriu teatral, respectivament, pels seus papers a El Silenci del Mar i Què va passar quan la Nora... Finalment, l'especial inclourà algunes de les actuacions musicals amb què es va amenitzar la gala, com la de la cantant Laura Simó o la del grup The Chanclettes.

D'altra banda, cal destacar que en aquesta XIV edició dels Premis Butaca Escenaris ha quedat entre els tres finalistes de la categoria al millor mitjà de difusió de teatre. Un fet que evidencia el reconeixement per part del públic de la qualitat de l'espai, ja que tant els guanyadors com els finalistes del certamen són escollits per votació popular.

El programa teatral més veterà de Catalunya
Des de l'any 2000, Escenaris s'ha consolidat com el programa de televisió més veterà dedicat al món del teatre, la música i la dansa del nostre país, amb un interès especial per les activitats que generen els teatres municipals. Presentat per Laura Contreras, l'espai, de periodicitat setmanal i amb una durada de 25 minuts, basa els seus continguts en entrevistes i reportatges d'actualitat.

Escenaris es pot veure actualment per les següents televisions locals catalanes, en l'horari que elles decideixen: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Català Girona Pla (Banyoles), Canal Mollet, Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Terrassa TV, El 9 TV (Vic), Gavà TV, Granollers TV, Lleida TV, Maresmedigital TV, Olot TV, Sant Cugat TV, Sesrovires TV (Sant Esteve Sesrovires), TV Badalona, Televisió del Berguedà (Berga), Televisió El Vendrell, TV Blanes, TV Girona, TV La Selva - Canal Camp (La Selva del Camp), TV L'Hospitalet, TVM Televisió de Manresa, TVM Televisió de Mataró, Viladecans TV i VTV Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa