Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > S’estrena ‘Actual comarques’, un espai sobre l’actualitat gironina fet per vuit teles de la demarcació

Sala de premsa


Una coproducció de l’XTVL i TV Girona

S’estrena ‘Actual comarques’, un espai sobre l’actualitat gironina fet per vuit teles de la demarcació

Vuit canals locals de la demarcació de Girona, adherits a l’XTVL, estrenen entre aquest divendres i diumenge ‘Actual comarques’, un programa informatiu fet per tots ells sota la coordinació de TV Girona, que el coprodueix amb l’XTVL.


De periodicitat setmanal, l’espai analitzarà en diferents reportatges aspectes de l’actualitat social, cultural i territorial de les comarques gironines: la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l’Estany, l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva. El periodista de TV Girona, Lluís Cruz, serà l’encarregat de conduir el programa.

Els quatre primers reportatges d’’Actual comarques’ seran:
‘L’energia de la discòrdia’, on TV Costa Brava abordarà la problemàtica que ha generat la proposta del govern de la Generalitat d’instal·lar un mini parc eòlic al Baix Empordà.
A ‘Sense justícia’, TV Ripollès analitzarà com afecten les retallades que l’Estat vol aplicar a la justícia. Si prospera aquest ajustament, el Ripollès podria perdre els jutjats de Primera Instància, i els veïns de la comarca haurien de dirigir-se a Osona.

A ‘Carn de prestigi’, Olot TV mostrarà un mas de la comarca que ha aconseguit un toro i vuit vedelles de la raça Aberdeen Angus, que proporciona una de les millors carns del món.
 
Per últim, a ‘Dragon boat’, Canal Català Girona Pla explicarà com és una modalitat de rem estesa arreu del món, i que arriba a Espanya per primera vegada: el Dragon boat. Prové del piragüisme i és originària de la Xina. A Banyoles, ja se’n prepara un festival el proper cap de setmana.

L’XTVL distribuirà ‘Actual comarques’ a les televisions gironines adherides i, a partir de dilluns, el programa també es podrà veure a www.xtvl.tv/actualcomarques.


+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa