Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > TV3 i la Xarxa Audiovisual Local obren una nova etapa basada en la col·laboració

Sala de premsa


TV3 i la Xarxa Audiovisual Local obren una nova etapa basada en la col·laboració

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, i el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, després de presentar l'acord

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

TV3 i la Xarxa Audiovisual Local obren una nova etapa basada en la col·laboració

TV3 i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han signat  un acord de col·laboració que permetrà optimitzar recursos públics i enfortir el sector audiovisual català en el seu conjunt.
 
El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, i el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, han presentat avui dijous al Mercat Audiovisual de Catalunya que se celebra a Granollers, un conveni de col·laboració que fixa les bases d’entesa estable i permanent entre l’audiovisual local i el nacional. Les dues parts entenen que la cooperació entre organismes públics és lògica i, en el context de crisi actual, més necessària que mai. La capacitat de cobertura de la XAL, amb televisions locals establertes arreu del territori, i el potencial de recursos tecnològics de TV3 fa que el dos mitjans puguin complementar-se amb un objectiu principal: vertebrar el territori oferint informació de qualitat propera als ciutadans.
 

Cooperació en informatius, esports i programes
Aquest acord marc entre TV3 i la XAL es materialitza en la cooperació en tres àmbits, tot i que deixa oberta la porta a d’altres possibles col·laboracions en el futur. Aquets àmbits són els informatius, els esports i els programes d’informació castellera.
 
Pel que fa a informatius, l’acord permet que TV3 i  la Xarxa de Televisions Locals puguin cedir-se i intercanviar-se imatges sobre fets d’actualitat.
 
Respecte als esports, el document renova l’entesa que les àrees d’esports dels dos mitjans mantenien des de fa un any i que es tradueix en l’intercanvi de continguts esportius d’actualitat i en la coordinació de cobertures esportives. Per exemple, demà divendres 25 de maig es produirà una mostra clara d’aquesta col·laboració. TV3 i Canal Reus TV compartiran  la transmissió del partit de quarts de final de la Copa d’Europa d’hoquei patins entre el Reus Deportiu i el Lodi. TV3 emetrà el partit per la seva plataforma d’internet i Canal Reus TV l’oferirà a través del seu canal de televisió en obert.
 
Pel que fa als castells, s’enceta una via de col·laboració en l’apartat de programes, en concret dels espais d’informació sobre aquesta activitat. Així, les televisions locals, l’XTVL i TV3 es coordinaran per donar cobertura a les diades castelleres que se celebrin arreu del país, compartir-ne les imatges i emetre-les en els respectius programes d’informació castellera. En el cas de l’XTVL, aquest programa és 'Va de castells', que coprodueix amb Penedès TV, i en el cas del 33 és 'Quarts de nou'. A aquests dos programes se sumen els programes d’informació castellera propis de les diferents televisions locals.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa