Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Doble projecció als Cinemes Girona de les sèries 'Poskarten' i 'Baret Voltaire'

Sala de premsa


El passi, d'accés lliure i gratuït, tindrà lloc aquest dijous a les 22h

Doble projecció als Cinemes Girona de les sèries 'Poskarten' i 'Baret Voltaire'

Els Cinemes Girona convoquen aquest dijous una nova cita amb les sèries de nou format fetes a casa nostra. Aquest cop, amb la projecció de 'Poskarten' i 'Baret Voltaire', dues sèries emeses per televisió i internet que arriben ara a la pantalla gran. Els dos projectes han sorgit de DO, la plataforma de nous realitzadors de la Xarxa de Televisions Locals.


'Poskarten', coproduïda per l'XTVL i Laneta, és una ficció basada en la desaparició d'una persona normal, amb una vida normal, que lliurement decideix fugir d'una societat que no accepta la diferència i renunciar, així, a formar part de la col•lectivitat.

La ficció audiovisual i la poesia urbana s'uneixen a 'Baret voltaire', un projecte de l'XTVL i Piscolab Films protagonitzat per un cambrer poeta que explica les seves vivències amb clients a través de poemes que esdevenen una metàfora de la incomunicació humana.

El passi, que comptarà amb la presència dels creadors d'ambdues sèries, tindrà lloc a les 22h. L'entrada és lliure i gratuïta.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa