Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > VOTV, Ràdio Sant Joan les Fonts, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i 'Som Garrigues', premis de comunicació local

Sala de premsa


Martorell ha acollit aquest divendres al vespre la 'Festa de la Comunicació Local', organitzada per la Diputació de Barcelona

VOTV, Ràdio Sant Joan les Fonts, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i 'Som Garrigues', premis de comunicació local

La sèrie documental 'El Vallès feudal' de VOTV (televisió pública del Vallès Oriental) ha resultat guanyador del premi 'Miramar' de televisions locals en la 31a edició dels Premis de Comunicació Local que concedeix la Diputació de Barcelona. En la categoria de ràdio, el premi Rosalia Rovira l'ha guanyat el programa 'Solituds' de Ràdio Sant Joan les Fonts (la Garrotxa), una sèrie de reportatges dedicat a persones que viuen soles. L'Ajuntament de Vilassar de Mar, per la seva activitat a la xarxa social Twitter, el butlletí municipal 'La Veu de Lliça de Vall' (Vallès Oriental), la publicació comarcal 'Som Garrigues' i la periodista gironina Esperança Padilla, són els altres guanyadors dels premis de la comunicació local corresponents a l'any 2011.

Foto de família dels premiats

L'acte de lliurament s'ha fet aquest vespre de divendres al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés de Martorell, presidit per Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i en presència d'uns 300 professionals dels mitjans locals. El premi d'honor l'ha rebut, tal i com ja es va anunciar dies enrere, el periodista radiofònic Jordi Margarit, vincultat durant molts anys a la ràdio local i actualment president de la societat Ràdio Associació de Catalunya i director d'un programa a l'emissora RAC1.

RELACIÓ DE PREMIATS

Premi Miramar de televisió local
El programa 'El Vallès Feudal' de Vallès Oriental TV (VOTV) ha resultat el guanyador del Premi Miramar de televisions locals corresponent a 2011. El jurat ha valorat "la qualitat de la sèrie" i la seva "excel·lent producció, que la converteix en una bona eina de divulgació històrica".

Aquí estan disponibles la resta de capítols d'aquest programa.

També han estat finalistes al premi 'Miramar' els programes següents:

- "Fent goma", de Canal Reus TV, "pel valor històric de les imatges i pel seu interès informatiu, que va més enllà del seu àmbit territorial".

- "Gambusins", de Canal 21 Ebre, pel mèrit que suposa fer una sèrie d’anuimació des d’una televisió local.

Premi Rosalia Rovira de ràdio

Pel que fa la 23a edició del Premi Rosalia Rovira al millor programa de ràdio emès en una emissora local de Catalunya el guanyador ha estat 'Solituds' de Ràdio Sant Joan les Fonts. El premi a aquest programa es concedeix, segons decisió del jurat "per la seva qualitat i per la seva voluntat de servei a la comunitat des de l'àmbit local"

També han estat finalistes al premi Rosalia Rovira de ràdio els programes següents:

- "Ràdioteatre", de la Ràdio Municipal de Terrassa, "per la seva bona elaboració i per ser una aposta agosarada des d’una emissora municipal".

- "La vida continúa", de Ràdio Rubí, "per ser un intent reeixit de voler donar a conèixer la realitat de la ciutat a partir de l’apropament a les realitatrs dels diferents barris".

Premi Innova
La millor iniciativa innovadora en l'àmbit local en el camp de les tecnologies ha estat, segons el jurat de la 16a edició del Premi Innova, el Twitter de l'Ajuntament de Vilassar de Mar (@VilassardeMar), "pel seu caràcter pioner i per posar les xarxes socials al servei de la ciutadania".

També han estat finalistes per al premi Innova els projectes següents:

- ProjecteECOS.com, "per ser una aposta molt treballada i feta des de la base de la professió periodística".

- Esportfemení.com, "per haver sabut trobar un nínxol al mercat de les publicacions digitals i per ocupar-se d’un sector tradicionalment maltractat pels mitjans".

Premi Arrel

D'entre els tres finalistes de les publicacions municipals, el Premi Arrel corresponent a 2011 se l'ha emportat 'La Veu de Lliçà de Vall', per la seva trajectòria històrica, pel seu paper com a eina informativa de referència al municipi i pel seu disseny i presentació.

També han estat finalistes per al premi Arrel 2011:

- El butlletí digital de Santa Perètua de Mogoda, "per la seva qualitat i per haver sabut fer una versió digital de qualitat, digna hereva del ja premiat butlletí en paper".

-
Granollers Informa "per la seva repercussió i el seu nivell de penetració entre la ciutadania, i pel valor afegit que suposa la inclusió de l’agenda 'El Regle'"

Premi Tassis-Torrent al millor treball publicat
El premi Tassis-Torrent al millor treball publicat en un periòdic local o comarcal ha estat per 'Una nit entre les obreres del paradís', d'Esperança Padilla, publicat al Diari de Girona, pel seu enfoc agosarat i per ser un exemple de periodisme de carrer i arriscat.

Tambè han estat finalistes del premi Tassis-Torrent al millor treball publicat:

- "L’aiguat de 1940 a Manlleu", de varis autors i publicat al Diari de Manlleu, per la seva gran feina de documentació i de recerca de les fonts a l’hora de divulgar un fet històric que va saccejar aquesta població fa més de 70 anys.

- "Víctimes de la carretera", de Jordi Comellas, publicat a Regió 7, per l’enfocament original d’un tema poc tractat als mitjans i per fer-ho amb una gran professionalitat.

Premi Tassis-Torrent a la millor iniciativa en premsa local i comarcal

El Tassis-Torrent a la millor iniciativa en el camp de la premsa comarcal i local l'ha guanyat la publicació 'Som Garrigues', "per haver-se consolidat com una publicació molt ben elaborada i que és la referència informativa a la comarca des de fa anys", segons ha fet constar el jurat.

També han estat finalistes del premi Tassis-Torrent a la millor iniciativa:

- La revista 'Gidona', "per la seva riquesa gràfica i per ser un producte especialitzat, i de qualitat, en el món de la dona, fet en fora de Barcelona".

- 'Vallesos', "per la qualitat dels seus continguts i per ser una publicació innovadora tant en la seva confecció com en el seu enfocament territorial dels dos vallesos".

El jurat d'aquesta edició ha estat format per Josep Maria Martí, Anna Cristeto, Enric Juliana, Sílvia Cóppulo, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Dídac Boza, Xavier Capdevila, Josep Lluís Micó, Manel Sanromà i Mònica Fulquet.   

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa