Xarxa Audiovisual Local

Dissabte, 28 de novembre de 2020

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Mariel', la sèrie ambientada a les colònies industrials, arriba als Cinemes Girona

Sala de premsa


El passi, d'accés lliure i gratuït, tindrà lloc aquest dijous a les 22h

'Mariel', la sèrie ambientada a les colònies industrials, arriba als Cinemes Girona

La sèrie de ficció 'Mariel', ambientada a les colònies tèxtils dels anys 50 i rodada a diferents localitats del Berguedà, es podrà veure en versió llargmetratge aquest dijous 28 de juny a les 22h als Cinemes Girona.

Emesa amb gran èxit aquest hivern per les televisions locals i per internet, el projecte salta ara a la pantalla gran amb l'objectiu de conquerir nous públics, coincidint amb l'interès social creixent que suscita el fenomen de les colònies industrials.

L'actriu protagonista, Núria Florensa, interpreta una noia òrfena atrapada en l’estricte ordre social d’un poble fabril. La seva vida canvia el dia que, després de plegar de la factoria, decideix trencar la rutina i anar a banyar-se al riu.

Rodada en blanc i negre i en súper 8, la sèrie ha aconseguit una fidel ambientació gràcies a  l’assessorament de la historiadora Raquel Castellà.

Mariel’ és un projecte dirigit per Vanvelvet i coproduït per lXTVL i LaCamara en associació amb Magopoduction.

Mira el vídeo promocional de la sèrie

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa