Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Més castells que mai a les televisions públiques catalanes

Sala de premsa


TV3 i la Xarxa Audiovisual Local s’uneixen per oferir una cobertura televisiva de la temporada castellera millor i més complerta

Més castells que mai a les televisions públiques catalanes

A partir d'aquesta temporada les actuacions castelleres incrementraran notablement la presència a la televisió gràcies a l'acord que TV3 i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han subscrit per ampliar-ne i millorar-ne la cobertura. L'audiovisual nacional i el local uniran esforços i recursos, com unitats mòbils i equips lleugers, per garantir, d'una banda, el màxim seguiment del calendari casteller i, de l'altra, la reducció de despeses evitant duplicitats.

Dos objectius que s'han explicat aquest dimarts durant la presentació dels programes castellers que han encetat temporada o que ho faran en breu a la graella de TV3 i dels canals locals. En un acte celebrat a la seu de la televisió autonòmica, el director de TV3, Eugeni Sallent, i el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, han coincidit en la necessitat que ambdós organismes públics cooperin per assegurar que la tradició castellera, símbol per excel·lència de la cultura catalana, gaudeixi de la difusió que mereix en un context on cal optimitzar recursos.

Una desena de televisions locals (TAC 12, Penedès TV, Canal Blau Maricel TV, m1tv, BTV, Canal Terrassa Vallès, VOTV, Lleida TV, Televisió de Girona i El 9 TV) participen activament en aquest acord amb TV3, que a la pràctica es concreta en l'intercanvi d'imatges de totes les diades i en la coproducció del senyal de les més importants.
 
Quatre programes castellers es beneficien de l'acord
Hi ha tres programes d'àmbit local centrats en l'activitat castellera que es beneficien especialment d'aquesta dinàmica de col·laboració:

- 'Finet i pel Mig', produit per TAC 12

- 'Plaça Castellera', de Canal Blau Maricel TV

- 'Va de castells', coproduït per Penedès TV i la XAL

Tots tres han arrencat recentment la temporada. A aquesta llista cal sumar-hi l'espai 'Quarts de nou' del 33, que comença aquest dimecres.

La informació castellera, juntament amb els informatius i els esports, són els àmbits que de moment contempla l'acord de col·laboració signat entre TV3 i la XAL, que es va presentar el 24 de maig passat. Una entesa que vol potenciar objectius comuns i promoure la cessió, la producció i l’intercanvi de continguts audiovisuals propis.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa