Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > XarxaNoticies.cat pren el relleu de lamalla.cat

Sala de premsa


Nou portal informatiu especialitzat en informació local que serà el reflex digital de Xarxa de Televisions Locals

XarxaNoticies.cat pren el relleu de lamalla.cat

XarxaNoticies.cat, nou portal informatiu de la Xarxa Audiovisual Local serà, a partir del proper dilluns, 2 de juliol, la finestra digital dels continguts informatius produïts per la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i del conjunt d'operadors locals, basats, prioritàriament, en notícies de proximitat. Amb l'aparició d'aquest nou portal de notícies s'inicia la culminació d'un procés cap a la integració multimèdia (televisió, ràdio i internet) que ara fa sis anys van obrir conjuntament la XAL i el Consorci de Comunicació Local, que gestiona COMRàdio

Des de dilluns XarxaNoticies.cat i el canal de twitter @xarxanoticies oferiran informació de forma continuada durant 24 hores al dia i 7 dies a la setmana amb atenció preferent i prioritària a les notícies d'interès local tant en l'àmbit de l'actualitat general com el de la informació esportiva. Xarxanoticies.cat serà  un reflex permanent de la producció informativa difonen diàriament tant la Xarxa de Televisions Locals com COMRàdio

 XarxaNoticies.cat recull el testimoni del diari digital lamalla.cat que durant 13 anys (juny 1999 – juny 2012) ha estat un dels referents de la informació a internet a Catalunya. Recull també la feina i els objectius de suport a la comunicació local que des de fa igualment 13 anys ve desenvolupant la Xarxa de Televisions Locals, nascuda com a Circuit de Televisions Locals, el mes de febrer de 1999. Xarxanoticies.cat integra, doncs, a les plataformes digitals el que fins ara han estat dues experiències informatives paral·leles i coordinades i que, a partir de dilluns, constitueixen una única iniciativa pública al servei de la comunicació local.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa