Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Concert privat electrònic amb Logical Disorder, Fur Voice i Alba G. Corral

Sala de premsa


Aquest diumenge 8 de juliol, a les 18 h, en un lloc secret de Barcelona

Concert privat electrònic amb Logical Disorder, Fur Voice i Alba G. Corral

'Concerts privats' vol donar visibilitat a l'ampli espectre de gèneres que cobreix la nova generació de músics catalans. Per això, després de dedicar les dues últimes actuacions a la percussió i la cançó poètica, amb Coetus i Sílvia Pérez Cruz, aquesta iniciativa fa un gir cap a la música electrònica, un terreny que ha obert camins creatius, diferents però complementaris, a joves artistes amb talent i ganes d'innovar.

Aquesta circumstància permetrà reunir en un mateix concert tres grans exponents dels ritmes electrònics: Logical Disorder, Fur Voice i Alba G. Corral. Serà aquest diumenge 8 de juliol, a les 18 h, en un lloc secret de Barcelona, davant la presència d'una quinzena de fans. Una ocasió única per gaudir en un mateix directe de les melodies techno de Logical Disorder, el to intimista de Fur Voice i les composicions visuals d'Alba G. Corral. Un triangle de sinèrgies perfecte que convergirà gràcies a la col·laboració de Transistora, una web especialitzada en música electrònica.

Logical Disorder (Javier Barrero) és una de les referències més destacables i interessants de l'electrònica nacional. El seu treball investiga aspectes més ambientals del techno postindustrial. Els totalitarismes, el desànim o els estats mentals alterats inspiren bona part de la seva obra. Acaba de publicar el disc 'The Place Where The Eyes Don't See'. Ha participat a la banda sonora de la sèrie 'Animal party', actualment en antena a DO, el projecte de nous formats audiovisuals de laXarxa de Televisions Locals.

Fur Voice (David García), veu i piano, és el contrapunt intimista. Les seves cançons de pop abstracte estan carregades de lluminositat i emoció. En contrast al so sinètic dels seus discos, en directe és tot un home orquestra, que utilitza instruments analògics per convertir els concerts en experiències úniques i singulars.

Alba G. Corral és una artista visual. Pinta en directe i les seves creacions destil·len una plasticitat molt evocadora. Els seus treballs han acompanyat els concerts de músics destacats com Lorn o Jon Hopkins.

Més de 50 actuacions a www.concertsprivats.com
‘Concerts privats’ha convertit la seva web www.concertsprivats.comen un espai on recuperar els vídeos dels concerts organitzats i accedir, a través de continguts extra (fotos, entrevistes, etcètera) a aspectes menys coneguts dels artistes. A dia d’avui, a través d’aquesta web és possible veure i escoltar més de 50 grups catalans. Els usuaris poden, a més,  crear-se playlists amb les seves cançons preferides. 

JOAN COLOMO, PAUL FUSTER, STANDSTILL, REFREE, ANNA ROIG, MAIKA MAKOVSKY, ELS AMICS DE LES ARTS, EL PETIT DE CAL ERIL, LOVE OF LESBIANI MARIA RODÉS són alguns dels grups amb ‘concert privat’ en aquesta web.

El projecte avança dia rere dia al compàs de la revitalització que viu la música catalana, un procés que s’està duent a terme sense complexos, amb influències diverses i amb una qualitat excel·lent.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa