Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Bat de sol’, el magazín d’estiu de les teles locals

Sala de premsa


Conduït per Elisenda Pineda, inclourà recomanacions culturals, rutes turístiques i entrevistes a personatges populars

‘Bat de sol’, el magazín d’estiu de les teles locals

Les televisions l ocals estrenaran aquest dilluns 9 de juliol ‘Bat de sol’, el magazín d’estiu de Lleida TV que, de dilluns a divendres, oferirà durant una hora un repertori ampli de propostes relacionades amb la cultura i el l leu re, combinades amb entrevistes a personatges populars. Conduït per Elisenda Pineda (RAC1, Catalunya Ràdio, RNE), el programa comptarà amb un equip de col·laboradors que es farà càrrec de les diferents seccio ns encomanant bon humor.

Així, Joan Domingo explicarà curiositats relacionades amb el món cinematògràfic i també recomanarà lectures pels mesos de calor. Xavi Canalias compartirà algunes de les anècdotes que envolten les grans estrelles de la música i recordarà els videoclips amb què s’han fet populars. Al seu torn, David Carrillo donarà consells per ballar bé. A ‘Bat de sol’ els espectadors també aprendran a preparar còctels i familiaritzar-se amb els astres.

Sergi Mas, Manu Guix i Clara Segura, entre els convidats
Pel plató del programa passaran personatges populars del món dels mitjans de comunicació, la música i la interpretació. Els periodistes Albert Om i Sergi Mas, les actrius Clara Segura i Anna Sahun, el músic Manu Guix i grups com Els Amics de les Arts o Els Catarres parlaran de la seva vida personal i professional en el decurs d’entrevistes abordades amb un to relaxat i familiar.

Rutes turístiques pel territori
Finalment, ‘Bat de sol’ convidarà els espectadors a descobrir indrets catalans d’interès turístic. A través de reportatges produïts per canals locals d’arreu del territori es mostrarà l’encant paisatgístic de la Vall de Núria o l’atractiu històric del call jueu de Girona. En d’altres casos es proposarà una ruta cultural, com un itinerari per Begur dedicat al poeta Joan Vinyoli.

Emissió
A partir del 9 de juliol, la XTVL distribuirà diàriament el programa a les televisions locals, que l’emetran en l’horari que convinguin.  

També es podrà seguir per internet a www.xtvl.tv/batdesol

I

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa