Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > BETTINA I MARTÍ, una nova sèrie infantil de l'XTVL

Sala de premsa


S’estrenarà l’1 de desembre dins del programa QUÈ, NON?

BETTINA I MARTÍ, una nova sèrie infantil de l'XTVL

BETTINA I MARTÍ és una nova sèrie infantil coproduïda per la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i Benecé, que s'adreça a nens i nenes que somien desperts i a tots aquells pares que veuen el món diferent. Sota el guió i realització d'Alicia Billón, a BETTINA I MARTÍ la fantasia és el centre d'un imaginari on, per exemple, els mitjons s'enamoren, les tortugues van a classe i les ombres es passegen a mitjanit. Aquesta sèrie s'emetrà de l'1 al 26 de desembre dins del programa QUÈ,NON? de l'XTVL.

Els protagonistes de la sèrie
La BETTINA té 5 anys i un món fet a la seva mida. Col·lecciona paraules màgiques dins d'una capseta i també li agrada veure com passen el anys a la porta de la cuina.

En MARTÍ també té 5 anys i li agrada caçar núvols amb el caçapapallones i escoltar com canten els seus peixos francesos. També li agrada veure les fotografies dels avantpassats i imaginar-se la vida en blanc i negre.

Les experiències d'aquests dos personatges demostren que la imaginació no té límits i que sempre hi ha un lloc especial per a les històries més quotidianes.

On i quan es pot veure
BETTINA I MARTÍ és una sèrie de 20 capítols d'una durada de 3 minuts cadascun, que es podrà veure dins del programa QUÈ,NON?, que s'emet de dilluns a divendres a partir de les 18.40 h per les televisions locals següents: TV L'Hospitalet, TV Badalona, Canal Terrassa TV, TVM Televisió de Mataró, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Granollers TV, Gavà TV, TVM Televisió de Manresa, El 9 TV (Vic), Canal Reus TV, Lleida TV, TV Girona, Canal Nord Catalunya TV (Figueres), VTV Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès), Televisió de la Conca (Igualada), Maresmedigital TV i Televisió El Vendrell.

D'altra banda, en el portal infantil PetitaXarxa.cat es pot visionar una selecció dels continguts del programa QUÈ,NON?.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa