Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La XTVL i Miniature guanyen el Grand Laus en la categoria d’audiovisuals

Sala de premsa


aus de Plata per la web d’'Els convidats' i de Bronze per la careta de ‘L'última troballa’

La XTVL i Miniature guanyen el Grand Laus en la categoria d’audiovisuals

La Xarxa de Televisions Locals ha aconseguit el màxim reconeixement dels prestigiosos premis Laus de disseny i comunicació que atorga el FAD. La imatge de continuïtat de la franja de nous formats DO del 2011, creada per Miniature, ha guanyat el Grand Laus en la categoria d’audiovisuals, el màxim guardó. Però aquest no ha estat l’únic premi que s’ha endut la XTVL. Els premis també han distingit amb un Laus de Plata la web de la sèrie ‘Els convidats’ i amb un or la careta del programa ‘L’última troballa’

Segon Laus per la continuïtat de DO
El projecte de Miniature guardonat amb el Grand Laus és ‘Televisió Espai Expositiu’, que en col·laboració amb Hangar, va convertir la imatge de continuïtat de DO del 2011 en una reivindicació de la televisió com a suport artístic. En ella, un cub blanc, que simula ser la caixa tonta, es converteix en l’espai on artistes, músics i creadors exposen el seu art. El jurat ha reconegut “l’atreviment i l’originalitat” amb què el projecte experimenta amb el mitjà televisiu.

Vídeo de la continuïtat de DO 2011


Plata per la web d''Els convidats' i Bronze per 'L'última troballa'
‘Els convidats’, la primera sèrie de ficció interactiva catalana produïda per Atzucac Films, s’ha endut el Laus de Plata pel seu web, dissenyat i desenvolupat entre el departament d’Interactius de la XAL, Atzucac Films, Joana Santamans i SkyRocket. El projecte, emès el 2011 a DO, oferia a través de la pàgina www.elsconvidatslaserie.com la possibilitat que els seguidors de la sèrie de televisió participessin activament en el seu argument, ambientat en un misteriós hotel.

Finalment, el jurat dels Laus ha atorgat el Bronze a la careta del programa literari ‘L’última troballa’, creada per Benja Villegas, Àurea Castosa i Eloi Manen. Coproduït per l’XTVL i Penedès TV, en aquest espai Jordi Llavina conversa cada setmana amb un representant de la literatura catalana contemporània.

Vídeo de la careta de 'L'última troballa'

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa