Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Vent a favor’ descobreix racons gironins de la mà de ciutadans anònims

Sala de premsa


A partir de dimarts vinent a les televisions locals

‘Vent a favor’ descobreix racons gironins de la mà de ciutadans anònims

Les televisions locals estrenen a partir de dimarts vinent  ‘Vent a favor’, un programa que cada setmana proposarà una ruta per les comarques gironines que combinarà diferents atractius, des del patrimoni natural i cultural a l’oferta gastronòmica i d’oci. I ho farà de la mà d’experts anònims en diferents matèries que, per la seva vinculació amb el paratge visitat, en podran projectar una perspectiva nova, possiblement inèdita.

La periodista Judit Mercader serà l’encarregada de traçar aquest recorregut pels indrets més emblemàtics de la demarcació gironina. Acompanyada per un expert autòcton, es desplaçarà fins a destacats enclavaments turístics, com l’estany de Banyoles, la Vall de Núria, la ciutat de Girona, la llotja del peix de Blanes, el Parc Natural del Cap de Creus o les illes Medes. Una sèrie de trajectes que s’enriquiran amb les anècdotes o els detalls històrics sobre determinats llocs que faran aflorar els personatges oriünds.

Divulgació de la gastronomia local
Cada capítol recalarà, a més, en un restaurant de la zona per mostrar-ne la gastronomia local. Una oferta que contempla la cuina d’avantguarda que ha donat fama a certs restaurants gironins però que també passa per reconèixer productes tradicionals com els embotits o els vins de l’Alt Empordà.

Periodista de proximitat
Judit Mercader (Arbúcies, 1986) té una àmplia experiència en el periodisme de proximitat. Ha estat presentadora dels informatius de Ràdio Blanes i del programa de divulgació científica ‘Kopèrnik’, emès a les televisions locals.

‘Vent a favor’ és un programa de la productora gironina Volcano Grup que les televisions locals emetran a partir de la setmana vinent en l’horari que convinguin. També es podrà seguir per internet a ventafavor.cat. El projecte compta ambel suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa