Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els ‘Concerts Privats’ de Sílvia Pérez Cruz, The Pinker Tones i Joan Colomo, aquest estiu a les teles locals

Sala de premsa


Els ‘Concerts Privats’ de Sílvia Pérez Cruz, The Pinker Tones i Joan Colomo, aquest estiu a les teles locals

Sílvia Pérez Cruz protagonitzarà un dels 'Concerts Privats' d'estiu

Notícies relacionades

Els ritmes ibèrics impossibles de Coetus, a ‘Concerts privats’

Concert privat electrònic amb Logical Disorder, Fur Voice i Alba G. Corral

Un programa setmanal que recollirà l’actuació de músics catalans emergents

Els ‘Concerts Privats’ de Sílvia Pérez Cruz, The Pinker Tones i Joan Colomo, aquest estiu a les teles locals

Els espectadors de les televisions locals podran gaudir aquest estiu de la música d’artistes i grups que estan sonant amb força en el panorama musical català, des de cantautors com Sílvia Pérez Cruz i Joan Colomo als electrònics The Pinker Tones, passant per l'orquestra de percussió ibèrica Coetus.

Serà a través d’actuacions que trenquen amb el format  d’un concert convencional, ja que s’han enregistrat en espais poc habituals, sense entarimat i davant la sola presència d’una quinzena d’admiradors, amb la voluntat de crear atmosferes íntimes i càlides. Un nou concepte de viure la música que recollirà setmanalment el programa ‘Concerts Privats’. En antena fins ara com a part de contenidor de nous formats DO de la Xarxa de Televisions Locals, a partir de la setmana vinent el programa s’estrenarà a la graella dels canals de proximitat com a espai independent i de major durada (25 minuts).

‘Concerts Privats’ oferirà l’oportunitat de veure tocar en un ambient distès, quasi familiar, a Joan Colomo en un jardí de Nou Barris; The New Raemon i Maria Rodés en un soterrani d’una fàbrica de creadors; The Pinker Tones en una perruqueria vintage, i Sílvia Pérez Cruz en un restaurant de l’Alt Empordà, entre d’altres.

La llista completa d’artistes que desfilaran pel ‘Concerts Privats’ d’estiu la conformen PAU FUSTER, NICO ROIG, MENDETZ, JOAN COLOMO, THE PINKER TONES, NEW RAEMON I MARIA RODÉS, COETUS, SÍLVIA PÉREZ CRUZ i la triple actuació conjunta de DE LOGICAL DISORDER, FUR VOICE I ALBA G. CORRAL.

A partir d'aquest divendres 13 de juliol, la XTVL distribuirà setmanalment el programa als canals adherits, que l’emetran en l’horari que convinguin.

Un projecte per donar visibilitat a músics catalans emergents
‘Concerts Privats’ és un projecte de la Xarxa de Televisions Locals i Minifilms que vol contribuir a una major projecció dels nous talents de la música catalana. Un objectiu que un cop al mes es concreta en l’organització d’actuacions en espais pocs habituals i davant d’un grup reduït d’admiradors, seleccionats a través d’un concurs al Facebook. Els vídeos d’aquests concerts estan disponibles al web www.concertsprivats.com, que també ofereix continguts extra amb informació menys coneguda dels artistes.

'Concerts Privats', també a COMRàdio
Aquest estiu el programa també tindrà una versió radiofònica a COMRàdio. A partir del 4 d’agost, a la matinada de divendres a dissabte, de dotze a una, els oients de l’emissora podran gaudir dels 'Concerts Privats' de bandes com Refree, Animic i Joan Colomo.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa