Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Petrus i Venancio y los Jóvenes de Antaño guanyen el concurs ‘Concerts Oberts’ i actuaran a l’A(p)hònica

Sala de premsa


Aquest dissabte oferiran un doble ‘Concert Privat’ al festival de música de Banyoles

Petrus i Venancio y los Jóvenes de Antaño guanyen el concurs ‘Concerts Oberts’ i actuaran a l’A(p)hònica

El cantautor Petrus i el grup Venancio y los Jóvenes de Antaño han guanyat la primera edició del concurs ‘Concerts Oberts’ per promocionar bandes novelles catalanes i han estat premiats amb la possibilitat d'oferir un 'Concert Privat'  aquest dissabte, 14 de juliol, al festival (A)phònica de Banyoles. Una actuació que es difondrà posteriorment a les televisions locals i a internet a la web www.concertsprivats.com.

 

‘Concerts Oberts’ vol contribuir a la difusió de músics del país desconeguts pel gran públic i sorgeix com una iniciativa de ‘Concerts Privats’, el projecte de la XTVL i Minifilms per promoure el talent de grups emergents a través de concerts íntims en espais genuïns. En el primer concurs de ‘Concerts Oberts’ han participat 37 bandes novelles, el repertori de les quals ha estat avaluat per l’equip de ‘Concerts Privats’ i per diversos artistes vinculats al projecte.

Petrus i Venancio y los Jóvenes de Antaño actuaran aquest dissabte , a les 17.30h, a l’espai El Puntal – Laboratori de les arts de l’(A)phònica.

Petrus

És el projecte musical i personal del músic menorquí Víctor Petrus (Alaior 1980). Els seus estudis clàssics primer, i el pas, després, per bandes indies menorquines com Peanut Planet, Ful de Kul o White Trash, han estat el sediment musical que li han permès composar, ja a Barcelona, les cançons del seu primer disc, ‘To the future we belong’. Un recull de temes amb fortes influències nord-americanes, que es mou entre el folk intimista i ritmes que remeten al southwest.

Més informació a petrusmenorca.bandcamp.com

enancio y los Jóvenes de Antaño
Els cinc components d’aquest grup signen un repertori ben original que s’inspira en el bolero i els sons cubans, però que també beu del jazz, la ranxera, la rumba i, fins i tot, les jotes mallorquines. Aquest quintet fa cançons pròpies i en format acústic, amanides amb versions musicades de poemes de Gabriel Ferrater, Vicent Andrés Estellés o Raúl Rivero.

El grup el formen Dani Álvarez (veu), Joan Gil (guitarra), Bernat Torras (percussió), Marc Sahún (contrabaix) i Leo Torres (trompeta).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa