Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Jordi Llavina presentarà ‘L’última troballa’ per a ràdios i teles locals

Sala de premsa


La versió radiofònica s’estrena aquest diumenge a les 22 h

Jordi Llavina presentarà ‘L’última troballa’ per a ràdios i teles locals

El programa literari ‘L’última troballa’, que l’escriptor Jordi Llavina presenta des de fa dues temporades a Penedès TV per al conjunt de televisions locals, també tindrà a partir d’aquest diumenge una dimensió radiofònica a La Xarxa.

Des de Ràdio Vilafranca, de 22 h a 23 h, l’autor de Gelida es farà acompanyar d’escriptors, editors i llibreters per presentar títols recents però també per abordar la situació del món editorial.

En cada entrega, Llavina analitzarà una obra en conversa amb el seu autor. També hi haurà un reportatge sobre el món editorial, signat per la periodista de Penedès TV Carla Sanmartín.

De la seva banda, l’editor del portal cultural Núvol, Bernat Puigtobella, avançarà els continguts literaris que aquesta web tractarà la setmana següent.  

Les referències als clàssics i els temes musicals més suggeridors esquitxaran la resta del contingut.

La versió televisiva incorporarà reportatges fets per canals locals
El programa televisiu s’estrenarà el 17 de setembre i mantindrà la mateixa durada (25 minuts) i plantejament, que pivota sobre l’entrevista a un escriptor amb motiu del seu darrer llibre. L’escenari que acull aquestes converses està vinculat a l’autor o l’obra, fet que permet posar-los en context. La novetat d’aquesta temporada és la incorporació de reportatges elaborats per televisions locals, en què acostaran les novetats i les iniciatives editorials sorgides al territori.

L’autor escollit per a l’entrevista, tant en la versió radiofònica com en la televisiva, sempre serà el mateix. Coincidint amb l’arrencada del programa, el convidat serà l’escriptor David Escamilla, que ha publicat recentment la novel·la ‘Paraules d’amor’.

Jordi Llavina (Gelida, 1968) és escriptor, poeta, crític literari i periodista cultural. El seu últim llibre, el poemari ‘Vetlla’, ha estat distingit amb el premi Octubre de poesia. Fa 15 anys que combina la seva faceta literària amb la de periodista cultural a diferents mitjans de comunicació. Durant cinc anys va presentar l’espai literari ‘Fum d’estampa’ a Catalunya Cultura, precedent de ‘L’última troballa’.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa