Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Amb gust de mercat’ recorre Catalunya mostrant mercats i productes típics

Sala de premsa


Una producció de Pirineus TV que s’estrena a partir d’aquest dimarts als canals locals

‘Amb gust de mercat’ recorre Catalunya mostrant mercats i productes típics

A partir d’aquest dimarts arriba a les televisions locals ‘Amb gust de mercat’, un programa setmanal de Pirineus TV que recorre la geografia catalana donant a conèixer els productes autòctons de cada demarcació i el seu circuit de distribució, a través de mercats i restaurants.

Cada episodi recala en una localitat que compta amb un producte característic i en segueix la comercialització al mercat municipal o tradicional. També s’endinsa en la cuina d’un restaurant de la zona per saber com prepara el seu plat més típic.  

La malvasia de Sitges, els fruits secs de Reus, l’arròs del Delta de l’Ebre, les mongetes de Santa Pau i els vins i caves d’Alella seran alguns dels productes protagonistes del programa. Pel que fa als mercats, els espectadors podran acostar-se a la història i a l’oferta de productes i funcionament actual de mercats barcelonins tan emblemàtics com La Boqueria i Santa Caterina, el mercat del peix de Cambrils i els mercats artesans de La Seu d’Urgell, Olot o Ripoll.

En relació als restaurants, ‘Amb gust de mercat’ descobrirà establiments amb una cuina de gran qualitat que no sempre són coneguts pel gran públic. És el cas del restaurant Rincón de Diego, a Cambrils, amb una estrella Michelin.

A partir del 12 de setembre el programa també es podrà veure per internet a www.xtvl.tv/ambgustdemercat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa