Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Tocats de l’hort’, un programa sobre horticultura urbana

Sala de premsa


Amb l’assessorament de l’enginyer agrònom Josep Maria Vallès

‘Tocats de l’hort’, un programa sobre horticultura urbana

Aquesta setmana arriba a les televisions locals ‘Tocats de l’hort’, un programa de m1tv que aporta en to divulgatiu les claus per plantar i tenir cura d’horts urbans.

L’espai, de 20 minuts, dóna a conèixer tota mena d’experiències de conreu ecològic d’horts urbans orientats a l’autoconsum, ubicats en balcons, en els terrenys d’una escola o en petites parcel·les. 

La presentadora, Carme Suárez, i l’enginyer agrònom Josep Maria Vallès visiten en cada episodi el propietari d’un hort urbà per conèixer les hortalisses que hi cultiva, així com aspectes relacionats amb la seva conservació, des dels sistemes per combatre les plagues als tipus d’adobs emprats.

En aquestes trobades, Josep Maria Vallès, expert en horticultura i autor de diversos llibres sobre la matèria, atén les consultes dels propietaris i els ofereix consells.
 
‘Tocats de l’hort’ també inclou cada setmana un reportatge fet per una televisió local sobre iniciatives d’horticultura urbana d’arreu del territori. Coincidint amb l’estrena, s’emetrà un reportatge d’m1tv sobre els horts urbans públics de Mataró adjudicats a la gent gran.  

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa