Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘La Xarxa Tendències’, una finestra oberta a la creació 2.0

Sala de premsa


El programa s’estrena aquesta setmana a les televisions locals

‘La Xarxa Tendències’, una finestra oberta a la creació 2.0

Aquesta setmana s’estrena ‘La Xarxa Tendències’, un programa sobre cultura, pensament i tecnologia en l’era 2.0 que recull l’essència de ‘La Malla Tendències’, en antena durant 11 anys als canals de proximitat, però incidint en la creació que es fa arreu del territori gràcies a la participació de les televisions locals.

Produït per Canal Blau TV – Maricel TV i Minifilms tv i presentat per la periodista Cristina Sáez, ‘La Xarxa Tendències’ explorarà cada setmana iniciatives nascudes a internet de la mà de tota mena de creadors (músics, escriptors, cineastes, artistes) i de professionals d’altres àmbits, com sociòlegs i programadors.

Coincidint amb l’estrena, el programa oferirà en la primera entrega una entrevista realitzada per Banyoles TV amb el prestigiós fotògraf Joan Fontcuberta amb motiu de l’exposició ‘A través del mirall’, en què l’artista reflexiona sobre la construcció de la identitat a través dels mitjans digitals. L’espai també inclourà un reportatge sobre el moment que viu el sector dels videojocs.

‘La Xarxa Tendències’ estrenarà properament la web www.xtvl.tv/laxarxatendencies, una  finestra constantment actualitzada amb reportatges, notícies i recomanacions al voltant de la creació cultural 2.0.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa