Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El radiofònic ‘Catsons’, dedicat a músics catalans, estrena format televisiu

Sala de premsa


Gisela Puntí conduirà les dues versions del programa

El radiofònic ‘Catsons’, dedicat a músics catalans, estrena format televisiu

El programa radiofònic de La Xarxa, ‘Catsons’, dedicat a la música que es fa a Catalunya i en antena des del 2000, estrena aquesta setmana format televisiu i s’incorpora a l’oferta dels canals locals.

Gisela Puntí conduirà tant la versió radiofònica com la televisiva, que tindran com a eix comú una entrevista a un músic o grup català enregistrada a casa seva.

També compartiran els ‘Concerts privats’, una coproducció de la XTVL i Minifilms tv basada en actuacions de grups i músics catalans en espais pocs habituals i davant la presència d’un grup reduït de seguidors.

En el cas televisiu, a més, els canals locals descobriran algun aspecte relacionat amb la producció musical de la seva zona, des d’una sala de concerts al darrer videoclip d’un artista local, i també recomanaran un concert o en faran una crònica.

El protagonista d’aquesta primera entrega serà el músic i compositor menorquí Petrus, amb motiu del seu primer disc, ‘To the future we belong’. Petrus va guanyar, juntament amb el grup Venancio y los Jóvenes de Antaño, la primera edició del ‘Concerts Oberts’ per promocionar bandes novelles catalanes. Com a premi, van poder oferir aquest juliol un ‘concert privat’ al festival (A)phònica de Banyoles i serà aquesta actuació la que es podrà veure i escoltar en la primera entrega de ‘Catsons’. 

El programa també inclourà un reportatge d’El9TV sobre la preestrena del nou disc d’Antònia Font, ‘Vostè està aquí’, al Mercat de Música Viva de Vic i un altre de VOTV sobre l’enregistrament del nou videoclip d’Ivette Nadal, ‘Mestres i amics’.

En properes entregues, ‘Catsons’ entrevistarà bandes com Nyandú, Pastora i Seward.

Emissió per ràdio, televisió  i internet
Per ràdio, l’emet La Xarxa els dissabtes de 21 h a 22 h.

La XTVL distribuirà a partir d’aquesta setmana el programa a les televisions locals. Podeu consultar-ne aquí els horaris d'emissió.

Per internet, a www.laxarxa.com/catsons.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa