Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat, premiada pel seu compromís amb la gent jove

Sala de premsa


El reconeixement l'ha atorgat el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

lamalla.cat, premiada pel seu compromís amb la gent jove

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha decidit guardonar el diari digital lamalla.cat per ser un mitjà de comunicació compromès amb la gent jove. Amb aquest guardó, emmarcat en els VII Premis de l'Associacionisme Jove Català, l'entitat fa un reconeixement especial a la tasca que es porta a terme des del Canal Joves d'aquest mitjà. El Canal Joves de lamalla.cat està en actiu des que va néixer l'any 1999 i es fa ressò de totes aquelles qüestions que afecten aquest col·lectiu.

El premi atorgat per el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya reconeix a lamalla.cat la seva aposta i compromís per donar veu a la gent jove. El premi també reconeix la tasca que es fa des del Canal Joves “per interessar-se per les qüestions juvenils i tractar-les amb respecte i rigor”.

El Canal Joves de lamalla.cat va néixer ara fa nou anys, el 1999, com una iniciativa de l'Oficina del Pla Jove de l'àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. El que pretén el canal és informar de totes aquelles iniciatives portades a terme per joves catalans i divulgar l'activitat de les associacions juvenils catalanes. El canal, no es limita a això, sinó que també es fa ressò d'altres assumptes que afecten aquest col·lectiu com podrien ser l'educació, el lleure o la política i l'economia. Les informacions que s'hi publiquen estan elaborades per una associació de joves periodistes de Santa Coloma de Gramenet.

En els VII Premis de l'Associacionisme Jove Català també s'han atorgat dos altres guardons i tot tres s'atorguen en el marc del VII Sopar de l'Associacionisme Jove Català. El premi al projecte associatiu més innovador s'ha atorgat a l'Associació de Casals de Joves de Catalunya per el joc sobre drogues Tu saps, tu tries, que facilita informació bàsica sobre les drogues tot fomentant el debat i la discussió. El Consell Social de la Joventut de Sant Feliu de Guíxols ha rebut el premi a la millor iniciativa de promoció de l'associacionisme juvenil, per haver recuperat la vessant més lúdica de la tradicional celebració de l'Aplec de Pedralta i per haver potenciat el fet que els joves tinguin un espai propi gestionat per entitats a la Festa Major.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa