Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els Girona projecten la sèrie ‘París TV’, amb Laura Guiteras i Oriol Vila

Sala de premsa


El dijous 27 de setembre, a les 22 h

Els Girona projecten la sèrie ‘París TV’, amb Laura Guiteras i Oriol Vila

Els Cinemes Girona de Barcelona reprenen el dijous 27 de setembre el cicle de projeccions de sèries de nou format DO amb el passi de ‘París TV’, una comèdia romàntica protagonitzada per Laura Guiteras i Oriol Vila. Rodada a la capital francesa, explica la història d’una parella en hores baixes.

Amb la projecció als Cinemes Girona, la sèrie, que s’ha emès aquest hivern a les televisions locals i a internet ((www.wearedo.tv), amplia la seva difusió i s’apropa a nous públics.  

La sessió, d’accés gratuït, tindrà lloc a les 22 h.

Una parella en crisi que intenta refer-se a París
La Rita (Laura Guiteras) és una actriu a l’atur, mentre que el Víctor (Oriol Vila) viu completament entregat a la feina. Per intentar arreglar el mal moment que travessen, el Víctor regala a la Rita un viatge a París i, sense que ho sàpiga, la grava utilitzant càmeres ocultes. Un material amb què crea el canal de televisió que dóna nom a la sèrie, París TV, i que penja a internet per difondre el talent de la seva nòvia. El seu objectiu és que la Rita pugui tornar així a treballar d’actriu.

A nivell formal, la combinació d’escenes enregistrades per la càmera del protagonista amb d’altres pròpies d’una ficció convencional proporciona a la sèrie un aire divertit, fresc i espontani. 

Dos actors catalans d’èxit
Laura Guiteras ha combinat en els darrers anys la música amb el cinema, la televisió i el teatre. Així, ha compaginat les actuacions com a solista del grup Taima Tesao amb el seu pas per sèries com ‘El cor de la ciutat’ (TV3) i pel·lícules com ‘La princesa del polígono’. 

Oriol Vila compta amb una llarga trajectòria al cinema, la televisió i el teatre. El 2010 va ser nominat als Goya al millor actor revelació pel seu paper a ‘Todas las canciones hablan de mi’. Entre els seus últims treballs hi ha el film ‘The Pelayo’s’.

Una sèrie de Marcel Juan
‘París TV’ és una producció de la XTVL i Porcuatro dirigida per Marcel Juan. És el segon projecte d’aquest realitzador per a la XTVL. El primer va ser la sèrie de ficció ‘És quan dormo’.  

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa