Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 18 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > La sèrie de DO ‘Human Core’, seleccionada al Festival de Sitges

Sala de premsa


Es projectarà com a curt i llargmetratge, i competirà en ambdues categories

La sèrie de DO ‘Human Core’, seleccionada al Festival de Sitges

La sèrie experimental ‘Human Core’, emesa dins la franja de nous formats DO de la XTVL, ha estat seleccionada per formar part del programa del Festival de Sitges 2012. 

Dirigida per Manfre i Iker Iturria i coproduïda per la XTVL i Humanproduce, el treball es projectarà com a curt i també com a llargmetratge, i competirà en ambdues categories. El llargmetratge es projectarà dins la secció ‘Noves Visions’, un espai reservat a les propostes més innovadores i transgressores del panorama cinematogràfic. El curt, de la seva banda, es podrà veure a la secció Oficial Fantàstic.

Rodada en anglès, ‘Human Core’ és un experiment audiovisual que barreja documental, concurs i ‘reality’, on cinc concursants són desconnectats de la seva intel·ligència artificial i sotmesos a un aïllament sever.

La sèrie va ser emesa la tardor del 2011 a les televisions locals i a internet (www.wearedo.tv)  i el passat febrer es va projectar en pantalla gran als Cinemes Girona de Barcelona.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa