Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Cupatges TV’ acosta el món del vi i la gastronomia a tots els públics

Sala de premsa


El programa arriba aquesta setmana als canals locals

‘Cupatges TV’ acosta el món del vi i la gastronomia a tots els públics

Les televisions locals estrenen aquesta setmana ‘Cupatges TV’, un programa d’entreteniment que vol acostar l’audiència al món del vi i la gastronomia d’una manera amena i alhora rigorosa.

Produït per Imago Produccions i el portal cupatges.cat, aquest espai neix com a extensió televisiva de la revista ‘Cupatges’, guardonada amb dos premis APPEC a la millor revista en català (2008) i a la millor acció digital (2010).

‘Cupatges TV’ vol trencar amb l’elitisme amb què tradicionalment es vincula la cultura gastronòmica i vinícola tot apropant aquestes realitats, tant presents a la dieta mediterrània, a tota mena de públics, des dels més entesos als neòfits.

El programa donarà a conèixer vins de tot tipus i preus, i ensenyarà les claus per escollir el que millor combini amb cada plat. Els espectadors també aprendran a preparar còctels i descobriran curiositats al voltant del món del suro, cada cop més en voga entre els amants del vi.

'Cupatges TV’ tindrà com a col·laboradors Ferran Centelles, qui va ser durant 10 anys sommelier d’El Bulli; la sommelier Anna Vicens; i el cantant Josmar, que es posarà en la pell de tots aquells que coneixen poc el món del vi, aportant humor i un to fresc.

El programa es podrà veure a partir d’aquesta setmana als canals locals (consulteu-ne aquí els horaris d’emissió). També es podrà veure properament per internet a www.xtvl.tv/cupatgestv i al portal cupatges.cat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa