Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Festival TV’, un programa diari amb l’actualitat de Sitges 2012

Sala de premsa


Una producció de Canal Blau Maricel TV per al conjunt dels canals locals

‘Festival TV’, un programa diari amb l’actualitat de Sitges 2012

Els canals locals acostaran un any més l’actualitat del festival de Sitges a través de ‘Festival TV’, un programa que Canal Blau Maricel TV produirà diàriament del 4 al 14 d’octubre.

Durant mitja hora, el programa farà cada dia un repàs al més interessant del certamen amb entrevistes i reportatges. Així, s’oferirà una entrevista amb el director de Sitges 2012, Àngel Sala, i amb l’equip de la pel·lícula ‘El Cuerpo’, protagonitzada per Belén Rueda. A més, el film ‘Dancing Dogs’, produïda i rodada íntegrament a Sitges, els 20 anys de ‘Reservoir Dogs’ o el 30è aniversari d’‘ET’ centraran alguns dels reportatges.

Noves seccions
‘Festival TV’ afegeix enguany una nova secció, Zombie Walk, on un maquillador professional ensenyarà a fer caracteritzacions de zombis. L’espai Brigadoon, un clàssic del certamen, també tindrà un espai al programa amb una secció diària conduïda per Diego López, el responsable d’aquesta zona destinada a videoprojeccions i enguany centrada en el món documental.

‘Festival TV’ es podrà veure a partir d’aquesta setmana als canals locals (clica aquí per consultar-ne els horaris d’emissió), i properament també per internet a www.xtvl.tv/festivaltv, la web de Canal Blau Maricel TV www.tdtgarraf.com i la web del festival sitgesfilmfestival.com.

D’altra banda, i per primera vegada, el programa es podrà veure a través d’unes pantalles ubicades a diferents espais del certamen.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa