Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Àmplia cobertura del concurs de castells de Tarragona a la XTVL i TV3

Sala de premsa


El certamen es podrà veure en directe aquest cap de setmana als canals locals

Àmplia cobertura del concurs de castells de Tarragona a la XTVL i TV3

La Xarxa de Televisions Locals i TV3 retransmetran conjuntament aquest cap de setmana la biennal del concurs de castells de Tarragona, en el marc de l’acord vigent entre ambdós mitjans per potenciar la difusió de l’activitat castellera, millorant-ne i ampliant-ne la cobertura. Aquesta acció conjunta indica el bon estat de salut de la cooperació entre la Xarxa Audiovisual Local  i TV3.

El concurs de castells de Tarragona, que se celebra cada dos anys a la Tarraco Arena Plaça, és l’única diada de tota la temporada en què els castells reben una puntuació segons la seva dificultat i les colles competeixen entre elles per aconseguir el primer lloc a la classificació.

Ambdós dies, la XTVL oferirà en directe el concurs a totes les televisions adherides. Dissabte la retransmissió arrencarà a les 16.30 h i acabarà a les 21 h, i la realització anirà a càrrec dels canals locals TAC 12, Penedès TV i Canal Blau Maricel TV. Diumenge seran set hores de retransmissió, de 10 h a 17 h, i la XTVL oferirà el senyal internacional facilitat per TV3.

Emissió als canals locals i per internet
El concurs es podrà veure per Canal Blau Maricel TV, Canal Reus TV, Canal Taronja Anoia, Canal Terrassa Vallès, El 9 TV, Lleida TV, Penedès TV, TAC 12, VOTV, m1tv, Teleb i TV Girona.

També es podrà seguir per internet al portal XarxaNotícies.cat i a la web de La Xarxa.

Especial ‘Va de castells’ radiofònic i televisiu
El programa ‘Va de castells’ emetrà un especial dedicat a aquesta diada, tant a la versió radiofònica –coproduïda amb Ràdio Vilafranca– com televisiva –coproduïda amb Penedès TV– de l’espai. A la ràdio, La Xarxa l’emetrà en horari especial aquest diumenge de 23 h a 00 h.  A les televisions locals, el programa es podrà veure a partir de la setmana vinent.

Nou canal casteller al portal XarxaNotícies.cat
I aprofitant el concurs de castells, el canal casteller del portal www.xarxanoticies.cat ha renovat la imatge. Amb domini propi, www.canalcastellers.cat estrena una nova finestra amb major visibilitat de la informació i un tractament molt més multimèdia. Juntament amb les cròniques i les opinions del sector, des d’aquest mateix espai també es podran veure els últims programes del ‘Va de castells’ en versió televisiva i radiofònica.

A més, properament s'obrirà un espai per a la participació de les colles dins del portal, que, d'altra banda, manté actiu el canal de Twitter @canalcastellers.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa