Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Iloquid’, un nou programa sobre oportunitats laborals en el camp de l’atenció a les persones

Sala de premsa


En antena a les televisions locals

‘Iloquid’, un nou programa sobre oportunitats laborals en el camp de l’atenció a les persones

‘Iloquid. Noves oportunitats, noves feines’ és un nou programa en antena a les televisions locals, que presenta un seguit d’històries de persones que van quedar-se a l’atur i han aprofitat l’oportunitat del projecte d'inserció laboral Iloquid per tornar a començar. Aquest projecte és una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona cofinançada pel Fons Social Europeu en què han participat més de 2.500 persones de la província de Barcelona.

L’atenció a les persones ha esdevingut l'autèntica passió dels participants en aquest projecte, que han decidit enfocar la seva activitat laboral a ajudar persones amb discapacitat, gent grans o infants. Ni l’edat ni la inexperiència en el sector no han estat obstacles perquè els protagonistes acabessin trobant en aquesta nova professió una font de motivació i realització personal.
 
Aquest programa de televisió és una col·lecció de retrats de gent que se’n surt. És un compendi d’experiències personals que, amb una tutorització individual, formació ocupacional i un bon acompanyament a la inserció laboral, ens demostren que mai no és tard per tornar a començar.
 
‘Iloquid’ és un sèrie de 13 capítols coproduïda per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, la Xarxa Audiovisual Local i la productora E2S.
 
Material complementari

En aquest dossier trobaràs informació ampliada sobre el contingut del programa, la relació de capítols i també tots dels detalls sobre la seva emissió.

Si vols obtenir imatges de la sèrie, clica aquí

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa