Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els Girona projecten aquest dijous la sèrie '13 maneres de quedar-se sol'

Sala de premsa


Durant el passi també es podrà veure un capítol del projecte 'Corall'

Els Girona projecten aquest dijous la sèrie '13 maneres de quedar-se sol'

En el marc del cicle dedicat a sèries de nou format catalanes, els Cinemes Girona de Barcelona projecten aquest dijous la versió en llargmetratge de '13 maneres de quedar-se sol' i un capítol de 'Corall', dues produccions amb rerefons psicològic que s'han emès aquesta primavera a les televisions locals i a internet (www.wearedo.tv). La sessió, d’accés gratuït, tindrà lloc a les 22 h.

'13 maneres de quedar-se sol' explora els motius que ens empenyen a la separació. El projecte planteja diferents tipus de ruptures (familiar, sentimental...), cadascuna d'elles representada per una parella de personatges. El resultat és un relat atemporal, a mig camí entre la improvisació, la realitat i la ficció, que recull les pors, els anhels no expressats i les diferents percepcions de la realitat que duen les persones a separar-se de qui més estimen.

‘13 maneres de quedar-se sol és una coproducció de la XTVL i Tumateix Produccions, dirigida per Pau Ortiz. 

'De la seva banda, 'Corall' és una sèrie protagonitzada per ciutadans anònims que han reconduït les seves vides després d'un fet decisiu. El capítol que es projectarà als Girona recull el testimoni de Paula Rey i Lídia Espinosa, dues dones que representen formes diferents de viure la maternitat.

‘Corall és una coproducció de la XTVL i Laneta, dirigida per Pol Orpinell.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa