Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Vicent Sanchis, al capdavant del programa informatiu nocturn ‘Al cap del dia’

Sala de premsa


De dilluns a dijous, en directe per una quinzena de canals locals

Vicent Sanchis, al capdavant del programa informatiu nocturn ‘Al cap del dia’

A partir del dilluns 29 d’octubre, el periodista Vicent Sanchis dirigirà i presentarà el programa informatiu nocturn ‘Al cap del dia’, que es podrà veure en directe de dilluns a dijous de 23 h a 00 h per tot Catalunya a través d’una quinzena de televisions locals.

L’espai projectarà una mirada sobre l’actualitat del país a partir de la perspectiva local, incorporant la pluralitat de punts de vista del territori. La periodista Antònia Castelló acompanyarà Sanchis en la conducció del programa. Ambdós imprimiran l’espai d’un to reposat, allunyat de la crispació, que pugui afavorir una anàlisi clarificadora de la realitat. 

‘Al cap del dia’ arrencarà amb un repàs a l’actualitat de la jornada a partir dels temes que han esdevingut notícia als canals locals, i que seran analitzats per periodistes d’aquests mitjans. Una d’aquestes informacions centrarà els continguts de la resta del programa, conformats per una entrevista a fons i un espai d’anàlisi que, en funció de l’actualitat, versarà sobre política, economia, cultura i esports.

Aquest dilluns, coincidint amb l’estrena, el programa entrevistarà el conseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas Colell.

‘Al cap del dia’ és una coproducció de la Xarxa Audiovisual Local i Smile Advertising.

Emissió
Les televisions que emetran el programa són Lleida TV, Pirineus TV, Televisió de Girona, Televisió d'Olot, Televisió del Ripollès, Costa Brava TV, TAC-12, L'Ebre TV, Canal Blau - Maricel TV, Penedès TV, Canal Taronja Anoia, Canal Taronja Central, M1TV, El9 TV, Canal Català Barcelona.

Vicent Sanchis (València, 1961) és llicenciat en Ciències de la Informació. Ha estat director del setmanari ‘El Temps’, de la revista ‘Setze’ i dels diaris ‘El Observador’ i ‘AVUI’. També ha dirigit Barça TV i ha estat guionista i director de diversos programes de TV3. Actualment és vicepresident d'Òmnium Cultural, director general del setmanari ‘El Temps’ i professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Antònia Castelló (Formentera, 1977) és Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Geografia. Ha desenvolupat la seva trajectòria periodística a la Radiotelevisió de les Illes Balears, IB3, a Eivissa i Formentera com a editora dels informatius de radio i televisió; presentadora de la desconnexió territorial d'Eivissa i Formentera; redactora i delegada. I a Catalunya, a 8TV com a redactora a ‘8aldia’ i a ‘Equip de Reporters’.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa