Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Catsons’ ret homenatge a Pere Calders

Sala de premsa


Amb una edició especial sobre el disc ‘Cançons de la veritat oculta’, basat en contes de l’escriptor

‘Catsons’ ret homenatge a Pere Calders

El programa radiofònic i televisiu ‘Catsons’ emetrà aquesta setmana una edició especial al voltant del disc ‘Cançons de la veritat oculta’, un recull de cançons inspirades en els contes de Pere Calders que Bankrobber i l’Auditori han coproduït amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor.

La directora i presentadora de l'espai, Gisela Puntí, entrevistarà tres dels músics que han participat en el projecte: la cantant Judit Nedderman, el teclista Eloi Escudé i el saxofonista Genís Bou, que també signa la direcció musical del disc. Una conversa que tindrà com a escenari la biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies, ubicada a l’edifici de l’antiga editorial Montaner i Simon, on Pere Calders va treballar fins que es va jubilar.

Els tres músics interpretaran per al programa la peça del disc ‘Demà a les 3 (de la matinada)’, inspirada en el conte homònim de Calders.

Emissió per ràdio, televisió i internet
Per ràdio, l’emet La Xarxa els dissabtes de 21 h a 22 h.

La XTVL distribuirà aquest dijous el programa a les televisions locals. Podeu consultar-ne aquí els horaris d'emissió.

Per internet, a www.laxarxa.com/catsons.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa