Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > COMRàdio, l’XTVL i lamalla.cat faran difusió informativa de la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental 2008

Sala de premsa


L'expedició sortirà aquest dissabte de Barcelona i tornarà a la capital catalana el 17 de desembre

COMRàdio, l’XTVL i lamalla.cat faran difusió informativa de la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental 2008

COMRàdio, la Xarxa de Televisions Locals i el diari digital lamalla.cat contribuiran a la difusió informativa de la Caravana Solidària a l'Àfrica Occidental 2008, una iniciativa impulsada per l'associació Barcelona Acció Solidària amb l'objectiu de transportar el material que diferents ONG necessiten fer arribar per desenvolupar els seus projectes al Marroc, el Sàhara Occidental, Mauritània, Senegal i Gàmbia. La caravana partirà aquest dissabte 22 de novembre des de Barcelona i tornarà a la capital catalana el 17 de desembre.

Durant la seva ruta per l'Àfrica Occidental, l'expedició lliurarà els prop de 10.000 quilos de material que 35 ONG, la majoria catalanes, han reunit per donar continuïtat als projectes de cooperació que han engegat en aquests països, i que se centren principalment en els àmbits de la salut, l'ensenyament i el desenvolupament econòmic. Seguint el recorregut de la caravana hi haurà la periodista Eva Vicens, membre de l'equip del programa de solidaritat Totsxtots de COMRàdio, que s'emet de dilluns a divendres de les 20.30 a les 21 h. Des del 29 de novembre al 9 de desembre, Vicens relatarà de primera mà com transcorre l'expedició a través de cròniques diàries per a aquest espai i també de reportatges per als serveis informatius de l'emissora. Les cròniques radiofòniques d'aquesta periodista estaran a disposició dels internautes que aquells dies consultin el diari digital lamalla.cat. De la seva banda, una càmera de la Xarxa de Televisions Locals acompanyarà tot el recorregut de la caravana. Les imatges que enregistrarà seran la base d'un reportatge per al programa La Setmana, que s'emet per diferents televisions locals catalanes.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa