Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La web de ‘La Xarxa Tendències’, un dels majors arxius de cultura 2.0 de Catalunya

Sala de premsa


Amb reportatges, entrevistes, reflexions, continguts extres i suggeriments relacionats amb la creació i la reflexió sorgides a Internet

La web de ‘La Xarxa Tendències’, un dels majors arxius de cultura 2.0 de Catalunya

‘La Xarxa Tendències’, el programa sobre cultura, pensament i tecnologia 2.0, en antena a les televisions locals i també disponible a Internet, ha estrenat la web www.laxarxatendencies.com, on es concentra un dels majors arxius de cultura digital de Catalunya, amb un extens volum de material compilat durant els 11 anys d’emissió de l’espai, que fins aquesta temporada s’anomenava ‘La Malla Tendències’.

La web esdevé un magazín il·lustrat amb vídeos provinents del programa i amb continguts renovats cada setmana, com ara reportatges, entrevistes, reflexions sobre temes d’actualitat, continguts extres i suggeriments relacionats amb la creació i la reflexió sorgides a Internet. Des de projectes d’emprenedoria a iniciatives amb finalitat social i cultural, passant per la dissertació de reconeguts intel·lectuals sobre els efectes de l’entorn digital en el món contemporani. 

Un dels objectius de la web de ‘La Xarxa Tendències’ és proporcionar informació que ajudi els usuaris a contextualitzar els canvis que l’era digital està accelerant. Transformacions sovint sobtades que per ser interpretades requereixen d’una anàlisi prèvia. Aquest és el paper que vol jugar aquesta nova finestra, que convida tothom a endinsar-s’hi amb una mirada crítica.

Entrevistes i reportatges amb protagonistes de l’avantguarda tecnològica
La web ofereix entrevistes amb artistes com Joan Fontcuberta, que reflexiona sobre la construcció de la imatge personal en l’era digital; o la companyia de dansa gironina Malpelo, renovadora de les arts en moviment; o Marcel·lí Antúnez, fundador de la Fura dels Baus. També amb pensadors com Bernard Stiegler, un dels filòsofs contemporanis més influents; Lawrence Lessig, creador de les llicències Creative Commons; o Juan Freire, un dels principals impulsors de l’escola expandida.

També conté reportatges sobre iniciatives com la fira de videojocs Gamelab, la més important del sector a nivell europeu; la xarxa social solidària BarcelonActua; o el projecte Codificat d’integració dels nouvinguts a través de les seves danses tradicionals i l’ús dels smartphones.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa