Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Xarxa i la XAL, mitjans col·laboradors del documental 'Adrià Puntí'

Sala de premsa


La cinta es projectarà aquest divendres al festival In-Edit de Barcelona

La Xarxa i la XAL, mitjans col·laboradors del documental 'Adrià Puntí'

La Xarxa i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han col·laborat en la realització del documental 'Adrià Puntí', basat en la trajectòria de l'artista, que s'ha estrenat aquest dimarts al festival In-Edit de documental musical de Barcelona  i que es tornarà a projectar aquest divendres en el marc del mateix certamen.  Tant la XAL com La Xarxa han cedit material audiovisual d'arxiu sobre el músic, com l'entrevista que Gisela Puntí va fer-li en el programa radiofònic 'Catsons' la temporada 2008-2009. La XAL, d'altra banda, ha adquirit els drets d'emissió del documental.

La cinta està coproduïda per Elsabeth Produccions i TVC i proposa un recorregut per l'imaginari d'un dels creadors més importants del nostre país a través dels ulls del seu germà i alterego Josep Puntí. Un viatge construït amb retalls de vida, de paisatges, de música i de poesia, que esbossen la complexitat d'una personalitat única. La pel·lícula reconstrueix els darrers deu anys de silenci discogràfic de l'artista. A partir del període menys amablede la seva carrera, el documental ofereix algunes de les claus per entendre el descencaix entre la indústria musical i un dels seus mites vivents.

Elsabeth Produccions ha realitzat diversos projectes per a la franja de nous formats DO de la XTVL. Entre ells, les sèries 'Portbou', 'Carretera i Mantra',  'Puetes' i 'Plimba Vorbi Gura'.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa