Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Xarxa oferirà una cobertura de la campanya electoral amb ràdios i teles locals

Sala de premsa


Amb entrevistes als candidats, seguiment de l'activitat dels partits i programes especials el dia dels comicis

La Xarxa oferirà una cobertura de la campanya electoral amb ràdios i teles locals

La Xarxa oferirà una àmplia cobertura informativa de les eleccions al Parlament de Catalunya amb ràdios i televisions locals, que se sumaran al desplegament periodístic amb informacions sobre el transcurs de la campanya a les seves àrees de cobertura.

Aquest dispositiu inclourà el seguiment, aquesta mitjanit, de l’inici de la campanya, entrevistes amb els candidats a les set formacions amb representació parlamentària; blocs d’informació electoral en els informatius i un especial, el diumenge 25 de novembre, sobre la jornada dels comicis que en recollirà els resultats.

Aquesta mitjanit, el programa radiofònic ‘L’observatori’, conduït per Joan Catà, cobrirà la tradicional enganxada de cartells que marca l’inici de la campanya en connexió amb diferents redactors desplaçats als emplaçaments escollits per cada formació. De la seva banda, el programa televisiu ‘Al cap del dia, presentat per Vicent Sanchis, es farà ressò de 23 h a 24 h de l’ambient previ a l’arrencada de la campanya connectant amb aquests emplaçaments.

Durant els 15 dies de campanya, l’informatiu radiofònic matinal ‘Notícies en Xarxa’ oferirà, entre les 9 h i les 10 h, entrevistes amb els candidats de les set forces amb representació parlamentària. Mònica Hernández conduirà aquestes entrevistes.

Entrevistes televisives als candidats fetes per estudiants universitaris
Pel que fa als canals locals, la XTVL distribuirà a una quinzena de televisions les entrevistes que estudiants de totes les universitats catalanes han fet als candidats a la presidència de la Generalitat, i que han estat enregistrades per TV Girona. Aquesta iniciativa, fruit d’un acord entre la XTVL i El Punt Avui, permetrà publicar aquestes mateixes entrevistes en l’edició en paper del diari.

Programes especials el dia dels comicis
Finalment, el dia dels comicis, el diumenge 25 a les 19.45 h, arrencarà a La Xarxa un programa especial amb Joan Catà i Anna Murgadas al capdavant, que valorarà el transcurs de la jornada i analitzarà i debatrà els resultats electorals amb una taula d’experts. En televisió, l'informatiu 'Al dia', amb Thaïs Trujillo, es farà ressò a les 21.30 h dels primers resultats i, al punt de la mitjanit, Ruth Gumbau, conduirà un especial dedicat a la nit electoral.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa