Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El Miniput projectarà dos treballs de DO

Sala de premsa


Es tracta del projecte de continuïtat ‘Televisió Espai Expositiu’ i de la sèrie 'Human Core'

El Miniput projectarà dos treballs de DO

El dissabte 1 de desembre se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el Miniput, la mostra de televisió de qualitat que enguany arriba a la 18ª edició.

La XTVL n’és un dels mitjans col·laboradors i, de fet, durant el certamen es projectaran diversos treballs emesos a través dels canals locals. Serà a la sessió ‘Perles locals’, dedicada a programes representatius de la televisió de qualitat que s’han pogut veure recentment a les graelles locals, autonòmiques i estatals.  

Entre aquests, es projectarà el treball Televisió Espai Expositiu’, en què la productora Miniature va convertir la imatge de continuïtat de DO del 2011 en una reivindicació de la televisió com a suport artístic. Aquest projecte ha estat guardonat enguany amb un premi Grand Laus.  

També s’hi podrà veure la versió en llargmetratge de la sèrie de ficció de DO ‘Human Core’, en què cinc pacients són desconnectats i aïllats per estudiar la psique humana fora de l’abast tecnològic. Aquest projecte de ciència ficció s’ha pogut veure enguany al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.

La inscripció al Miniput és gratuïta i es pot formalitzar a través de la web www.miniput.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa