Xarxa Audiovisual Local

Dissabte, 28 de novembre de 2020

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

Sala de premsa


Arrencarà a les 19.45 h i s’emetrà conjuntament per emissores i canals de proximitat

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

La Xarxa, la plataforma de suport a la ràdio i la televisió local de Catalunya, farà aquest diumenge 25 de novembre un seguiment informatiu multimèdia de les eleccions al Parlament, integrant ràdio, televisió i Internet, en què participarà activament l’audiovisual local, culminant així la implicació que televisions i emissores locals han tingut en la cobertura de la campanya.

Així, durant aquests 15 dies, una seixantena de ràdios i teles locals han pres part en el seguiment periodístic de l’activitat dels partits en el conjunt del territori, aportant-ne cròniques informatives.  

Durant el 25-N, La Xarxa farà la cobertura de la jornada de votacions amb connexions amb ciutats i pobles de tot el país, a través de les emissores locals que ocuparan bona part dels informatius horaris. Des de primera hora del matí, La Xarxa explicarà en directe l’obertura de col·legis electorals, la votació dels principals dirigents polítics i actualitzarà les dades de participació.

A través d’Internet, el portal xarxanoticies.cat oferirà informació continuada des de les 9 del matí i recollirà, minut a minut, tota la informació relativa al desenvolupament de la jornada als col·legis electorals, les dades de participació, el recompte i les valoracions.

Programa especial per a ràdios i televisions locals a partir de les 19.45 h
La nit electoral de La Xarxa comptarà a partir de les 19.45 h amb un programa especial conjunt de ràdio i televisió conduït per Joan Catà i Anna Murgadas, que es posarà a disposició de les emissores i canals locals. Fins a la mitjanit, aquest especial comptarà amb connexions a tots els punts d’interès informatiu i amb l’anàlisi en clau territorial a càrrec de directors de televisions i ràdios locals, a més de comentaristes a l’estudi.

En la versió televisada, el programa mostrarà permanentment en pantalla les dades del recompte de vots en temps real i els resultats de les eleccions tant al conjunt del país com per municipis.

A la mitjanit, resum especial a la Xarxa de Televisions Locals
En televisió, l'informatiu 'Al dia', amb Thaïs Trujillo, analitzarà de 21.30 h a 22 h el transcurs de la jornada electoral i també recollirà els primers resultats. Al punt de la mitjanit, els canals locals disposaran d’un resum especial de mitja hora, conduït per Ruth Gumbau, amb les totes les valoracions polítiques i l'anàlisi dels resultats. Aquest programa connectarà amb les seus electorals de tots els partits i també amb les redaccions de les televisions locals TAC 12, Lleida TV, TV Girona, El 9 TV i l’Ebre TV, des de les quals els directors d'aquests mitjans locals interpretaran els comicis en clau territorial.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa