Xarxa Audiovisual Local

Dissabte, 28 de novembre de 2020

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

Sala de premsa


L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya distingeix el programa per tenir al capdavant una dona, la periodista Cristina Sáez, i per informar de l’univers 2.0 català

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

El programa 'La Xarxa Tendències', en antena a les televisions locals, ha estat guardonat aquest dimarts al vespre amb el premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista que atorga l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) “per estar dirigit per la periodista Cristina Sáez, al capdavant d’un equip de professionals entusiastes de la cultura, el pensament i la tecnologia contemporànies” i també per esdevenir un espai de televisió local “que recull les iniciatives d’arreu del país relacionades amb el món 2.0”.

El premi l’han recollit la directora del programa, Cristina Sáez, i la directora de Continguts de La Xarxa, Núria de José, en el decurs de l’acte d’entrega dels Premis de Comunicació no Sexista organitzat per l’ADPC a l’Auditori de la Universitat Blanquerna. Aquests guardons pretenen promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb la seva tasca ajuden a construir pautes de comunicació no sexista.

Una finestra a la cultura 2.0 en antena des de fa més d’una dècada als canals locals
‘La Xarxa Tendències’ és un programa sobre cultura, pensament i tecnologia en l’era 2.0 que recull l’essència de ‘La Malla Tendències’, en antena durant 11 anys als canals de proximitat, i que d’aquesta temporada també incideix en la creació que es fa arreu del territori gràcies a la participació de les televisions locals.

Produït per Canal Blau TV – Maricel TV i Minifilms tv i dirigit i presentat per la periodista Cristina Sáez, ‘La Xarxa Tendències’ explora cada setmana iniciatives nascudes a Internet a través de tota mena de creadors (músics, escriptors, cineastes, artistes) i professionals d’altres àmbits, com sociòlegs i programadors.

El web del programa, www.laxarxatendencies.com, concentra un dels majors arxius de cultura digital de Catalunya. Es tracta, de fet, d’un magazín il·lustrat amb vídeos provinents del programa i amb continguts renovats cada setmana, com ara reportatges, entrevistes, reflexions sobre temes d’actualitat, continguts extres i suggeriments relacionats amb la creació i la reflexió sorgides a Internet.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa