Xarxa Audiovisual Local

Dissabte, 28 de novembre de 2020

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

Sala de premsa


Des dels ‘Concerts Privats’ fins a diverses actuacions corals, passant pel ‘Poema de Nadal’ de Josep Maria de Sagarra

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

La música centra la programació de Nadal de La Xarxa de ràdios i televisions locals a través d’un ampli repertori de concerts dedicats a diferents estils i gèneres: des dels Concerts Privats’ d’artistes catalans com Sílvia Pérez Cruz, els Ix o Seward fins als concerts corals de l’Auditori i La Bressola, passant per la lectura dramatitzada del ‘Poema de Nadal’ de Josep Maria de Sagarra.

Concerts amb format radiofònic i televisiu
La nit de Nadal els oients de les emissores locals podran gaudir d’un ‘concert privat’ de Sílvia Pérez Cruz a Calella de Palafrugell. Les televisions locals també oferiran durant aquestes festes actuacions dels Ix, els Seward i un doble concert de Venancio y los Jóvenes de Antaño i Petrus, totes fetes en escenaris quotidians i davant la presència d’un públic reduït.

Ràdios i televisions locals també compartiran l’emissió del concert de Nadal que la Filharmonia Orquestra de Cambra farà aquest diumenge a la Roca del Vallès. VOTV produirà aquest concert dirigit per Josep M. Sauret, que tindrà com a peça principal ‘Les Quatre Estacions’ de Vivaldi.


Actuació coral de La Bressola, un messies participatiu i una òpera
La Xarxa posarà a disposició dels canals de televisió adherits el concert de presentació del disc ‘1,2,3... pica Bressola’, que nens de les escoles de La Bressola van interpretar el 5 de desembre passat a l’Artèria Paral·lel de Barcelona en companyia de músics catalans com Joan Garriga, Joan Colomo o Txarango. m1tv produirà aquest concert.

De la seva banda, VOTV produirà ‘El Messies’ de Händel que l’Orquestra de Cambra de Granollers interpretarà aquest dissabte amb motiu del seu 20è aniversari juntament amb diferents cors vallesans. Al seu torn, TAC 12 posarà a disposició de la resta de canals l’òpera ‘L’home del paraigües’, que recrea la vida del conegut missioner català Vicenç Ferrer amb la participació de nombroses entitats tarragonines. Finalment, Lleida TV produirà el concert del 30è aniversari de l’associació musical lleidatana Roig Tardà

Nadal coral a l’Auditori
La Xarxa oferirà per ràdio el concert ‘Nadal coral a l’Auditori’, emmarcat dins del projecte de la Federació Catalana d’Entitats Corals per recuperar l’obra del compositor Rafael Ferrer amb motiu del centenari del seu naixement. Una actuació en què van participar diferents corals catalanes, com la Briançó de Sant Celoni, la Sant Jordi de Barcelona, l’Orfeó Enric Morera de Sant Just Desvern i l’Orquestra Musicae de Tarragona.

Especial ‘Generació analògica’ per acomiadar l’any
La nit del 31 de desembre Christian Serrano i Ismael Agudo oferiran a les ràdios locals una edició especial de ‘Generació analògica’, que repassarà les cançons més escoltades aquest 2012. Seguidament, s’emetran les 12 campanades, enregistrades en diferents campanars de Catalunya. Entre les campanes que es podran escoltar hi ha la de Sant Beda de Montserrat, la Miquel i Montserrat de l’Espluga de Francolí i la Montserrat de Sant Vicenç dels Horts.

‘Poema de Nadal’ de Josep Maria de Sagarra
La nit de Nadal La Xarxa emetrà per ràdio el ‘Poema de Nadal’ de Josep Maria de Sagarra, dirigit i musicat per Lluís Marrasé. Els periodistes Rafael de Ribot i Anna Muñoz interpretaran aquest clàssic de la tradició cultural catalana, recreant escenes com el naixement de Jesús i el pelegrinatge dels pastors.

Missa del Gall i de Nadal des de Montserrat
El dia 24 a les 23.30 h es transmetrà per ràdio la Missa del Gall des de la Basílica de Montserrat, oficiada pel pare Dalmau. Els oients podran escoltar l’Eucaristia de mitjanit, amb les emotives melodies dels càntics d’Isaïes a càrrec de l’Escolania i la Capella de música. Per televisió, Canal Taronja produirà el dia 25 a les 11 h la Missa de Nadal, amb la participació de la comunitat benedictina de Montserrat, l’Escolania i els pelegrins del santuari.

Seguiment de les cavalcades de Reis d’arreu de Catalunya
El 5 de gener, a partir de les 16.45 h Marina Romero i Anna Muñoz conduiran el seguiment per ràdio de diverses cavalcades de Reis a Catalunya, en col·laboració amb diferents emissores locals. L’objectiu serà fer-se ressò de l’arribada de Ses Majestats per terra, mar i aire a pobles i ciutats del país, amb especial atenció a Barcelona.

Resums de l’any
La programació de Nadal es completarà amb els tradicionals resums de l’any, d’informació general i esports, fets en col·laboració amb ràdios i televisions locals. Pel que fa als resums televisius d’informació general, s’emetran el 25 de desembre i 1 de gener a les 21.30 h. En ràdio, el 25 i 26 de desembre l’informatiu ‘Notícies en xarxa’ migdia inclourà peces de resum de l’any i el 31, el programa ‘L’observatori’ emetrà a les 20.30 h un resum informatiu de mitja hora.   

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa