Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Un programa de la XTVL i COMRàdio resumeix el més destacat de l’actualitat de l’any

Sala de premsa


Tots aquests espais es poden visionar a lamalla.cat

Un programa de la XTVL i COMRàdio resumeix el més destacat de l’actualitat de l’any

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i COMRàdio difonen l'especial XN'08, un programa que recull els principals temes que han encapçalat l'actualitat general de l'any. XN'08 concentrarà, en 30 minuts, les notícies de caire polític, econòmic, social i cultural més rellevants que s'han produït enguany a Catalunya, Espanya i el Món, a criteri dels serveis informatius de la Xarxa i de COMRàdio. Entre les qüestions que s'hi aborden hi ha els efectes de la crisi econòmica, el problema de la sequera i la greu explosió de gas registrada aquest desembre en un bloc de pisos de Gavà. La conducció de l'espai va a càrrec de Bàrbara Majà, presentadora de l'edició del vespre de l'informatiu Al dia de l'XTVL, i de Ramon Company, conductor de l'informatiu Notícies vespre de COMRàdio.

La Xarxa distribuirà el programa XN'08 a les 57 televisions locals adherides, els dies 25 de desembre i 1 de gener, a les 21.30 h. D'altra banda, el programa es podrà escoltar per COMRàdio el 31 de desembre a les 22 h i l'1 de gener a les 14 h. Finalment, XN'08 es podrà visionar a lamalla.cat com a part destacada del resum de l'any que publicarà aquest diari digital.

Programa resum de l'any esportiu
La graella nadalenca de l'XTVL també oferirà un resum del més destacat en l'àmbit esportiu d'aquest 2008. En aquest sentit, la Xarxa produirà el programa XS'08, de 30 minuts de durada, que compilarà fets esportius com les Olimpíades de Pequín o els èxits de l'esport espanyol en disciplines com el futbol o el tennis.

XS'08 s'emetrà el 25 de desembre i l'1 de gener, a les 19.30 h, per les televisions locals següents: TV L'Hospitalet, TV Badalona, Canal Terrassa TV, TVM Televisió de Mataró, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Granollers TV, Gavà TV, TVM Televisió de Manresa, El 9 TV (Vic), Canal Reus TV, Lleida TV, TV Girona, Canal Nord Catalunya TV (Figueres), VTV Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès), Televisió de la Conca (Igualada), Maresmedigital TV i
Televisió El Vendrell. XS'08 també formarà part del resum de l'any que publicarà lamalla.cat.

Una sèrie infantil i concerts musicals completen la programació nadalenca de la Xarxa

Per als més menuts, l'XTVL programarà la minisèrie de tres capítols Un dimoni en el pessebre, una producció de titelles ambientada en decorats reals que explica la història d'un nen a través de diferents llegendes nadalenques. Pel que fa a la música, la Xarxa oferirà el concert que els Pets van celebrar el 20 de setembre a Reus amb motiu del desè aniversari de Canal Reus TV.

Tant la minisèrie com aquest concert es podran veure per 17 televisions locals catalanes, en els dies i els horaris que elles convinguin durant les festes de Nadal. Aquestes televisions són: TV L'Hospitalet, TV Badalona, Canal Terrassa TV, TVM Televisió de Mataró, Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Granollers TV, Gavà TV, TVM Televisió de Manresa, El 9 TV (Vic), Canal Reus TV, Lleida TV, TV Girona, Canal Nord Catalunya TV (Figueres), VTV Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès), Televisió de la Conca (Igualada), Maresmedigital TV i Televisió El Vendrell.

Finalment, la Xarxa distribuirà a les 57 televisions locals adherides el tradicional concert de Cap d'Any, que interpretarà l'1 de gener la Jove Orquestra Simfònica del Vallès Oriental des del Centre Cultural de Vilanova del Vallès. Cada televisió podrà emetre'l el dia i l'hora que decideixi durant les festes de Nadal.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa