Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 18 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > Nova edició de 'Xq?', un debat de la Xarxa on adolescents catalans pregunten al president de la Generalitat

Sala de premsa


El programa es podrà seguir en directe per COMRàdio i lamalla.cat

Nova edició de 'Xq?', un debat de la Xarxa on adolescents catalans pregunten al president de la Generalitat

El proper dimecres 7 de gener la Xarxa de Televisions Locals produirà la tercera edició del programa Xq?, on set estudiants de Batxillerat de diferents instituts de Catalunya entrevistaran el president de la Generalitat, José Montilla. Moderats pel periodista Jordi Sacristán, els alumnes interpel·laran Montilla sobre diferents temes que els interessen. En aquesta ocasió, els alumnes participants procediran de Terrassa, Gavà, Granollers, Vilafranca del Penedès, Tarragona, Lleida i Manresa.

Xq? tindrà una durada de 55 minuts i s'enregistrarà a l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona. La Xarxa distribuirà el programa el mateix dia 7 de gener, a les 23 h, a les 57 televisions locals adherides. A la mateixa hora, el programa es podrà escoltar en directe per COMRàdio i seguir a través de lamalla.cat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa