Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El president Montilla parla de Gaza i del finançament en un debat televisat amb adolescents

Sala de premsa


Distribuït a través de les 57 televisions locals adherides a l’XTVL, i també per COMRàdio i lamalla.cat

El president Montilla parla de Gaza i del finançament en un debat televisat amb adolescents

En un debat televisat amb adolescents produït per la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), el president de la Generalitat, José Montilla, ha parlat de la situació de Gaza. El president Montilla ha expressat la seva esperança que la mediació internacional d’Europa i les Nacions Unides pugui reconduir l’acció desproporcionada de l’exèrcit hebreu i l’efecte fatal que té contra la població civil. El president de la Generalitat ha manifestat també que l’alto-el-foc de tres hores anunciat avui per Israel és un primer pas i que afavorirà el diàleg.

El president Montilla també ha parlat del nou model de finançament per Catalunya: “Espero i desitjo l’acord. Estem treballant perquè sigui respectuós amb l’Estatut, doni més recursos i hi hagi un canvi de model que millori la posició de Catalunya. Els dos governs estem treballant perquè aquest acord sigui factible”. El president de la Generalitat ha declarat també que si hagués acceptat un acord de mínims ja estaria tancat i ha volgut subratllar que és Catalunya qui tira del carro del nou model de finançament.

Aquesta tercera edició del programa Xq?, moderada per Jordi Sacristán, ha comptat amb la col·laboració de set estudiants de batxillerat de diversos instituts de Catalunya: Javier Domínguez (Vilafranca del Penedès), Patricia Mir (Lleida), Edgar Erena (Gavà), Iris Ferrer (Terrassa), Josep Gonzàlez (Manresa), Alba Torrillas (Granollers) i Lluís Alejandro Lanzetta (Tarragona). El debat, d’una durada de 55 minuts, ha tingut lloc a l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona.

La Xarxa ha distribuït el programa aquest dimecres 7 de gener a les 23h, a les 57 televisions locals adherides. A la mateixa hora, el programa s’ha emès per COMRàdio i s’ha pogut seguir a través de lamalla.cat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa