Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL renova les nits amb contenidors temàtics produïts per les televisions adherides i productores independents del país

Sala de premsa


La nova fórmula s’aplicarà inicialment les nits del dimecres i del dijous, que se centraran, respectivament, en el benestar i les arts escèniques

L’XTVL renova les nits amb contenidors temàtics produïts per les televisions adherides i productores independents del país

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) estrenarà la setmana vinent una nova fórmula de programació per a la franja nocturna d'emissió en cadena, consistent en contenidors temàtics produïts per les televisions locals adherides i productores independents del país. Una aposta que de moment es concretarà en les nits dels dimecres i els dijous però que s'estendrà a la resta de nits de la setmana al llarg del primer semestre del 2009. Així, les nits dels dimecres estaran dedicades al benestar i les dels dijous a les arts escèniques. Aquests contenidors temàtics duraran una hora i s'emetran a les dotze de la nit per les televisions locals següents: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Lleida Televisió, Maresmedigital TV, Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona i Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès). TV L'Hospitalet i Canal Terrassa TV l'emetran a les onze de la nit.

El benestar, protagonista cada dimecres del programa 'Molt Bé'

El contenidor nocturn dels dimecres es titularà Molt Bé i abordarà, des d'una perspectiva divulgativa, continguts relacionats amb la salut, el medi ambient, el territori i, en general, amb el benestar de les persones. Produït per Gavà Televisió i presentat per Lídia Rodríguez, Molt Bé constarà de diferents produccions audiovisuals.

Una d'elles serà la sèrie Pages.cat, d'E2S Produccions, que mostrarà el moment de transformació que viu el camp català. Cada episodi farà un retrat d'agricultors i ramaders que aprofiten noves oportunitats per competir a peu de terreny amb el món global. Una altra producció serà L'art de cuidar-se, que donarà informació i consells perquè les persones de totes les edats i gèneres puguin millorar la seva qualitat de vida. Sota la producció de CurrySauce i la conducció d'Agnès Meléndez, aquest espai se centrarà principalment en temes de nutrició i teràpies alternatives. D'altra banda, Diccionari de la salut, de Blauhaus Audiovisual, serà un programa dedicat a la salut sota el format de diccionari, on cada lletra endinsarà els teleespectadors en conceptes bàsics relacionats amb el benestar. Al seu torn, la productora Cassette Films aportarà cada setmana dos reportatges en clau d'humor que mostraran situacions curioses i consells que pretenen millorar la nostra qualitat de vida. Finalment, Gavà Televisió produirà dos espais: Si tu vols, presentat per Jordi Gonzàlez, que oferirà consells pràctics sobre medi ambient; i Les Rutes del Natura't, que, de la mà de Jordi Pons, recorrerà diferents espais naturals de Catalunya.

Els dijous, arts escèniques amb 'Escenaris'

El contenidor nocturn dels dijous s'anomenarà Escenaris i representarà una nova etapa del veterà programa d'arts escèniques de Canal Terrassa TV, que canviarà de durada (passarà de 25 a 55 minuts) i també de format, tot i que seguirà estant produït per la televisió terrassenca, amb el suport de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.

Presentat per Laura Contreras, Escenaris repassarà l'actualitat de les arts escèniques en tots els seus àmbits (teatre, dansa, circ i música) a partir de reportatges sobre estrenes d'espectacles, peces ambientades en fires o festivals, perfils d'actors, directors i autors, agendes, entrevistes i peces audiovisuals creatives centrades en els nous talents de les arts escèniques. A més, cada setmana el contenidor oferirà de forma alterna el capítol d'una de quatre sèries, centrades, respectivament, en el teatre, el circ, la dansa i la música.

Es tracta de quatre sèries que han participat en el projecte de nous formats televisius Denominació d'Origen de l'XTVL i que estrenaran nous capítols per ser emesos dins d'Escenaris. La sèrie dedicada al teatre és Adaptation, que mostra a través de documentals la dramatúrgia del segle XXI de la mà dels seus creadors. Produïda per Judit Porta, en aquesta proposta autors de l'escena actual ensenyen els mecanismes de creació a través de l'anàlisi estructural i formal dels seus textos. El circ és l'eix de Circòpates, de Baud Produccions, que s'aproxima a les tècniques del circ i també al seu vessant més humà i quotidià, a partir del retrat d'artistes i grups de caire arriscat i innovador. La tercera sèrie, Dansa, està basada en l'art del moviment i mostra treballs de diferents companyies emergents de dansa de Catalunya. Signat per Abel Cunillera, aquest projecte vol fusionar ballarins i realitzador en un sol subjecte per portar la dansa de l'escenari a l'audiovisual sense trair-ne l'essència, ben al contrari, exprimint-ne el sentit. Finalment, Tallers sonors, de Walkie Talkie Films, és una sèrie de documentals breus que truca a la porta de l'estudi de gravació dels músics per descobrir els diferents angles d'aquest espai sempre privat, molt sovint íntim, al qual només es pot accedir, i sempre en diferit, a través de l'obra enregistrada.

A banda de tot això, Escenaris oferirà en cada entrega dues càpsules sobre música, produïdes per ASV Produccions, amb entrevistes a músics i fragments de les seves actuacions.

Molt Bé i Escenaris disposaran en breu d'un portal web cadascun, que també serà consultable des del web www.xtvl.tv.

Els programes 'DOC's' i 'Angles' canvien de dia d'emissió

Fruit de la renovació de la franja de programació nocturna de l'XTVL, a partir de la setmana vinent el programa de documentals DOC's passarà a emetre's els dilluns, mentre que la tertúlia Angles ho farà els dimarts. De la seva banda, l'espai d'entreteniment El Bus es continuarà emetent els divendres.

DOC's, Angles i El Bus tenen una durada d'una hora i s'emetran en el mateix horari i per les mateixes televisions que els nous contenidors nocturns, és a dir, a les dotze de la nit per les televisions locals següents: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Lleida Televisió, Maresmedigital TV, Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona i Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès). TV L'Hospitalet i Canal Terrassa TV els emetran a les onze de la nit.

 

 

 

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa