Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat reforça la informació local amb la creació de 7 noves corresponsalies

Sala de premsa


El diari digital compta des d'avui amb més cobertura de notícies des de Tarragona, Girona, Lleida, Igualada, Granollers, Terrassa i Manresa

lamalla.cat reforça la informació local amb la creació de 7 noves corresponsalies

Des d'aquest dilluns, el diari digital lamalla.cat reforça la informació local amb set noves corresponsalies fixes, amb seu a Tarragona, Girona, Lleida, Igualada, Granollers, Terrassa i Manresa. Periodistes de l'àmbit local donaran cobertura informativa a aquestes ciutats o a les seves corresponents àrees d'influència amb cròniques o reportatges elaborats expressament per a lamalla.cat. Les noves corresponsalies són proveïdes per l'agència Pauta Mèdia i s'afegeixen a la cobertura local que el diari digital de la XAL ja tenia al Barcelonès Nord, a l'àrea de L'Hospitalet i el Baix Llobregat i a la Vall d'Aran.

Amb les set corresponsalies que arrenquen aquest dilluns, lamalla.cat intensifica la informació de proximitat en els àmbits geogràfics següents: Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, província de Girona, comarques de Lleida i l'Alt Pirineu, l'Anoia, el Bages i les comarques del Vallès Oriental i Occidental.

A més a més de la xarxa de corresponsals, lamalla.cat manté acords o convenis de col·laboració amb mitjans digitals territorials que complementen la informació de proximitat al diari digital. Aquests mitjans són Tinet.cat (portal informatiu de la Diputació de Tarragona), Capgros.com (diari digital de Mataró i el Maresme), ElTer.net (mitjà municipal de Manlleu que cobreix la comarca d'Osona), E-newsterrassa.com (digital informatiu de Terrassa), CanalBlau.cat (mitjà municipal de Vilanova i la Geltrú) i TLDB (Televisions Locals de Districte de Barcelona).

9 canals dedicats a la informació local

El mes de setembre passat, aprofitant la renovació de la marca i del disseny, lamalla.cat va ampliar la secció Infolocal, dedicada a la informació territorial, posant en marxa dos canals nous: un dedicat exclusivament a Barcelona i la seva àrea metropolitana i l'altre, destinat a recollir, en llengua aranesa, noticies de la Vall d'Aran. Actualment el diari digital desplega 9 canals Infolocal:  Barcelona metropolitana (Barcelonès i Baix Llobregat), Barcelona comarques (Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Garraf, Alt Penedès), Catalunya central (Bages, Anoia, Osona, Berguedà, Solsonès), Camp de Tarragona (Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat), Terres de l'Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta), Girona (Gironès, Pla de l'Estany, Alt Empordà, Baix Empordà, Selva, Garrotxa i Ripollès), Lleida (Segrià, Urgell, Pla d'Urgell, Garrigues, Segarra, Noguera), Alt Pirineu (Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça) i Aran (Vall d'Aran).

 

 

 

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa